După demisia lui Budăi trebuie să urmeze și cea a Gabrielei Firea din funcția de președinte al PSD București

Postat la: 13.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

După demisia lui Budăi trebuie să urmeze și cea a Gabrielei Firea din funcția de președinte al PSD București

Știrea zilei este demisia lui Marius Budăi din funcția de Ministru al Muncii după scandalul azilelor groazei. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Cozmin Gușă, analist politic, a comentat plecarea din funcție a unuia dintre vinovații ororilor din azilele de bătrâni din București, explicând ce ar trebui să urmeze după această decizie și cine ar trebui tras la răspundere în continuare.

„Cel puțin din cercetările procurorilor, a rezultat până acum că aceste treburi sunt de mulți ani, iar faptele care sunt anchetate și vor fi probabil pedepsite țin de guvernele cel puțin Orban, Cîțu, Ciucă. Deocamdată în guvernarea lui Ciolacu a început această curățenie. Cel care este purtătorul acestei continuități în oroare, din păcate pentru el, este Marius Budăi, care este ministru de ceva vreme, a fost ministru în Guvernul Ciucă și acum a ajuns demisionar în Guvernul Ciolacu.

Este doar prima demisie dintr-un șir care trebuie să urmeze, pentru că sunt cel puțin 3 componente responsabile pentru ceea ce s-a întâmplat: componenta guvernamentală, prin demisia lui Budăi; componenta administrativă, unde am văzut doar niște demisii mici, ale unor șefi de DGASPC-uri, niște oameni din Poliție plecați, și acolo cu multă onoare, mulți dintre ei mai ales din Ilfov și Voluntari, dar la răspunderea administrativă trebuie să intre și primarii din aceste unități administrative care știau, după cum s-a demonstrat. Sigur, nu cred că se va întâmpla, dar demisia necesară ar fi cel puțin cea a lui Florentin Pandele, primarul de la Voluntari. La politic, din păcate pentru PSD și pentru Marcel Ciolacu, în acest moment, din ce spune presa din referatele procurorilor, responsabili sunt niște pesediști din organizațiile București și Ilfov, care sunt guvernate de către Gabriela Firea și de către Florentin Pandele, și atunci eu nu mă aștept la demisia Gabrielei Firea din funcția de Ministru al Familiei, dar devine necesară demisia ei din funcția de președinte al Organizației PSD București, nu știu cine e la Ilfov, într-o perioadă era tot ea, avea două președinții, pentru că pe lângă, repet, guvernamental și administrativ, e vorba de politică, că așa ajung oamenii ăștia în funcții, propuși de către organizațiile de partid, că sunt PSD, că sunt PNL, că sunt USR, că sunt AUR sau UDMR, sunt puși în funcție.

Gabriela Firea nu are cum să fugă de această demisie, din nefericire pentru ea. Demisia lui Budăi, teatru sau nu, strategie sau ceva factual, nici nu mai contează, pune o presiune uriașă pe demisia ei din funcția de președinte al Organizației București. Și, repet, primarii din Voluntari, din Afumați, de pe unde mai sunt, că sunt câteva zeci de primari care aveau știință de aceste azile ale groazei, ale morții, azile de exterminare practic, la rândul lor, în fața unor asemenea scandaluri dovedite de către presă, și de către procurori, dar mai ales de presă, cu implicarea lor directă, cu minciuni, cu acoperiri, cu fel de fel de lucruri, trebuie să demisioneze. De aia spun că este o demisie care amorsează alte demisii care trebuie să vină astăzi-mâine."

Cozmin Gușă

loading...
PUTETI CITI SI...