Cine l-a trezit pe Nicușor?

Postat la: 31.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Cine l-a trezit pe Nicușor?

Edilul general vrea să mărească de o sută de ori o amendă pe care el însuși a spus că n-o poate aplica!

S-a trezit Nicușor! O face cam o dată la șase luni... Specia lui hibernează și iarna și vara. Și cum vara asta a fost luuungă, lung a fost și somnul ciufulitului din palatul de pe Maidanul lui Duca. Acum, în fața camerelor de luat vederi, a apărut cu freza... toaletată. Din nefericire pentru el, în totală contradicție cu subiectul abordat: toaletarea copacilor din București, pentru care are pe masă mii de solicitări nesemnate. Baletul mediatic, nu pentru Parcul IOR l-a făcut el, dar s-a pozat acolo, pentru că masa era deja pusă. O dichisiseră bine, toată vara, liberalii din Sectorul 3, care au strâns peste 15 mii de semnături de la oamenii care își doresc salvarea Parcului, ars ca o torță sub ochii autorităților, care, ce să vezi, asemenea fraților lui Prâslea cel Voinic, se trezeau, de fiecare dată, după ce Zmeii plecau...

A venit acum Nicușor să dea amendă pe metru pătrat! „În sfârșit ‐ zice el - Poliția Locală a Municipiului București se comportă ca o autoritate care apără interesele cetățenilor". Aoleu! Păi, domule primar general, dacă abia acum, „în sfârșit", polițiștii locali ai Capitalei se comportă așa, pentru toată perioada de până ieri, când înțelegem că nu apărau interesele cetățenilor, nu îi ia nimeni la întrebări?! Sau te pomenești că a fost strategie, nu nerozie lăsarea a 9.000 de metri pătrați de verdeață să fie transformați în maidan acoperit de colb și de cenușă? Cumva pentru ca să fie amenda mare? Păi nu mai bine mai stăteați nițel la cutie, să ardă băieții tot, 12 hectare, și să dați amenda maximă, dacă tot e pe metru pătrat?

Cât plumb trebuie să ai în ghete, dacă nu poți face decât un pas la o jumătate de an? Căci mai bine de șase luni au trecut de când a fost Nicușor în zona retrocedată a Parcului IOR, și s-a jurat că își pune juriștii la treabă pentru a găsi o soluție. Și termenul de câteva săptămâni promis atunci pentru găsirea unei soluții (există înregistrări) s-a transformat în termenul uzual în care primarul Nicușor rezolvă solicitările cetățenilor: „la sfantu' așteaptă"! Inclusiv solicitările de toaletare a unor arbori care stau să cadă. Tocmai ce au ridicat ieri mașina unor vecini, peste care, la ultimul vânticel, a căzut o creangă răzleață care i‐a lipit capota de portbagaj! Dar asta nu‐i nimic pe lângă epopeea unui cetățean care toată vara nu și‐a scos copiii în curte de teamă să nu cadă peste ei o cracă mare, uscată. A tot insistat cu solicitarea de toaletare a copacului din propria-i curte, până când un funcționar i-a spus pe blat: „ taie dom'le craca, și dacă te reclamă cineva plătești amenda, că e mică, 25 de lei, la juma', ce naiba..."

Ei, și tocmai de aceea astăzi, consilierii generali liberali îi vor spune pas lui Nicușor, cu amenzile lui mărite de o sută de ori. O administrație poate da amenzi mari când are respect mare pentru cetățean și pentru nevoile lui. Dar dacă administrația doarme, dacă Nicușor hibernează, fie iarnă, fie vară, și lasă să ardă un hectar de parc pentru a da o primă amendă, ce încredere să existe într-o măsură „de propagandă" care cu gurița lui a spus că va fi inaplicabilă. Ascultați azi, la știri, că se va tot difuza, ascultați ce a zis! Că sunt greu de prins făptașii în flagrant, că ei taie copacii noaptea (când poliția doarme n.a.), iar proprietarul terenului se poate... scuza că n-a fost pe fază și nu știe cine i-a tăiat pomul. Și că d-aia a dat el amendă pe metru pătrat.

O asemenea inconsistență în declarații, în atitudini și în acțiune rar mi‐a fost dat să întâlnesc. Singura constantă pe care te puteai baza la Nicușor era hibernarea îndelungată. Mai îndelungată chiar decât a melcului, care poate sta chiar și trei ani făcut ghem, în cochilie. Dar iată că și aici a devenit imprevizibil. Se mai trezește din când în când, și-atunci, derutat, calcă pe melci, prin parcuri... Lasați-l mai bine să doarmă, oameni buni! Cine l-a trezit pe Nicușor?!

Inocențiu Voinea

loading...
PUTETI CITI SI...