Cenzură și Control sau Cătușe

Postat la: 01.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Cenzură și Control sau Cătușe

Asta a fost alegerea pe care a avut să o facă Pavel Durov, patronul rețelei Telegram. Se pare ca a făcut o alegere corectă și curajoasă și a păstrat libertatea de exprimare pe rețeaua Telegram și, mai grav pentru el, nu a permis "back-doors" pentru cei de la CIA.

Efectul? Pavel Durov a fost arestat noaptea asta la Paris, la coborârea din avionul său. Cofondatorul miliardar al Telegram Group Inc., care are 39 de ani, călătorea în străinătate cu avionul său privat din Azerbaidjan și a fost arestat pe aeroportul Bourget din Paris în urma unui mandat de arestare francez emis în timp ce se afla în zbor. Se pare că el a făcut obiectul unui mandat de percheziție emis de Direcția Națională a Poliției Judiciare din Franța, pe baza unei „anchete preliminare".

Platforma Telegram deranja toate guvernele din "Lumea Libera": libertatea totală de exprimare și imposibilitatea de a urmări mesajele dintre persoane au făcut ca Telegram să ajungă la peste 900 de milioane de utilizatori, dar, în același timp, l-au transformat pe Durov într-unul dintre cele mai mari pericole pentru "lumea civilizată", l-au adus în postura de a fi un veritabil "criminal ".

Potrivit unor surse, Durov a avertizat anterior arestării sale despre încercările Statelor Unite de a compromite Telegram.

Pavel Durov, fondatorul platformei de mesagerie criptată Telegram, a dezvăluit încercările SUA de a sparge securitatea aplicației și de a-și supraveghea utilizatorii în timpul unui interviu cu jurnalistul Tucker Carlson în aprilie.

„Primim prea multă atenție din partea FBI și a altor agenții de securitate ori de câte ori venim în SUA", a spus Durov, amintindu-și încercările agenției de a-l interoga de fiecare dată când intră în țară.

„Au fost curioși să afle ce biblioteci open source sunt integrate în aplicația Telegram din partea clientului. Și încercau să-l convingă [inginerul lui Durov] să folosească anumite instrumente open source pe care apoi le va integra în codul Telegram care, după înțelesul meu, ar servi drept uși din spate."

Un "back-door", O "ușă din spate", este un termen pentru acces secret încorporat într-o aplicație care permite agențiilor guvernamentale și altor actori să rupă criptarea și să spioneze utilizatorii. SUA au depus eforturi pentru a monitoriza tot traficul de internet din întreaga lume, fostul contractant CIA Edward Snowden dezvăluind capacitățile de spionaj în masă ale NSA, în timp ce guvernul SUA a lucrat și pentru a modela conținutul discuțiilor online prin influența agențiilor de informații asupra rețelelor sociale importante.

„Am experimentat personal o presiune similară în SUA", a continuat el. „De câte ori mergeam în SUA, aveam doi agenți FBI care mă întâmpinau la aeroport, puneau întrebări... Înțeleg că au vrut să stabilească o relație pentru a controla mai bine Telegram".

Pentru faptul ca nu a "cooperat" și a păstrat Telegramul ultimul loc de exprimare liberă la nivel mondial, acum Durov riscă până la 20 de ani de pușcărie!!! Posibilele acuzații împotriva lui Durov sunt legate de terorism, droguri, fraudă, spălare de bani și conținut de abuz asupra copiilor, a informat presa franceză...

„A fost o țară occidentală, un aliat al administrației Biden și un membru NATO entuziast care l-a închis", a spus jurnalistul american Tucker Carlson despre arestarea lui Pavel Durov în Franța.

„Pavel Durov stă într-o închisoare franceză în această seară, un avertisment viu pentru orice proprietar de platformă care refuză să cenzureze adevărul la ordinul guvernelor și agențiilor de informații. Întunericul coboară rapid în lumea fostă liberă", a avertizat Carlson.

De astăzi, în mod oficial libertatea de exprimare a devenit o crimă în Uniunea Europeană!

Dan Chitic

loading...
PUTETI CITI SI...