Alegeri mai mult pentru Bara-Pielești decât pentru Europa!

Postat la: 10.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Alegeri mai mult pentru Bara-Pielești decât pentru Europa!

Ieri, în ziua de votare, reprezentanții STS, cei care administrau tabletele de verificare ale buletinelor de identitate, au întrebat ciudat dacă dorim să votăm la ambele alegeri.

I-am răspuns ‘Tan-Majurului cu meclă de chelner, "vreau tacâm complet!" Poporul a votat primarul și la urne a ieșit AUR? Păi, cum așa nea Sistemule? Mare tânguială era, ieri, prin conducerea comasatelor că nu se menține linia. Adică votul la locale să fie același cu cele europarlamentare. Sondorii s-au umplut de rahat pentru minciunile livrate, în chip de sondaje parțiale.

Sistemul s-a desfășurat în toată splendoarea. Peste tot milițiile regimului. Pe alocuri, s-au scos pumnii încleștați, s-au dat și câteva bătălii, nu multe, dar cea mai evidentă încercare de falsificarea a voturilor s-a înregistrat, culmea, în Timiș și prin București. Sute de buletine de vot erau preștampilate cu PSD sau USR. Observatorii au reclamat tentativele de furturi electorale.

În comuna timișeană Bara, cu șapte ore înainte de închiderea urnelor, s-a raportat prezență la vot de 130 %. Candidatul liberal pentru postul de primar al Slatinei dădea înghețată, bonus pentru vot, chiar dacă legea interzice orice favoruri în ziua alegerilor. Din Austria soseau vești că ascensiunea partidului naționalist, FPÖ-ul, nu putea fi oprită, în ciuda vijeliilor și torentelor de ape.

Daca ÖVP va coborî spre locul 3, partidul de guvernământ al lui Nehammer, cancelarul va arde în foc mocnit de grija alegerilor parlamentare din toamnă. În cazul unui eșec de proporții la europarlamentare, nu-i va fi ușor să se "păstreze" la conducerea partidului. Dacă vine la conducerea partidului, Caroline Edstadtler, chestiunea "Schengen" se rezolvă. Partidul FPÖ nu este împotriva României si Bulgariei, ci - de principiu - pentru o "fortăreață austriacă" împotriva imigrației ilegale si pentru granițe Schengen exterioare, cât mai indepartate de Austria. Ascensiunea naționaliștilor în Austria poate fi soluția salvatoare pentru români.

Râul Übelbach a ieşit din matcă, după ploi torenţiale, peste 100 de ml/mp căzând în regiune, într-o perioadă scurtă de timp, potrivit meteorologilor, relata presa din Austria. O alunecare de teren a lovit autostrada din apropiere de Graz, ambele părţi ale carosabilului fiind din această cauză închise duminică.

Un azil de bătrâni din Neudau (Styria) a fost evacuat din cauza inundaţiilor. Un purtător de cuvânt al protecţiei civile a declarat pentru agenția oficială de presă că 40 de persoane au fost transportate în locaţii sigure, dar au putut exercita dreptul la vot, nu ca la Complexul social de servicii Odăi, din sectorul 1, unde pentru lista mobile erau trecuți doar cei în stare de legumă, cei apți și teferi de vot, nefiind puși pe listă. Și n-a fost furtună ieri în București.

De la Budapesta, unde nu existau emoții despre cine va învinge în comasatele lor, veneau vești miraculoase. Viktor Orban anunța că după aceste alegeri va propune cel mai curajos proiect pentru Europa, probabil marea descătușare de Ucraina. Prezența la vot a românilor, mai mare decât în 2019, a favorizat partidul anti-sistem: AUR. În plină zi de vot, liderul George Simion îndemna pe cei peste 18.000 de reprezentanți ai partidului din secții să nu dea curs sondajelor otrăvite și să-și sporească vigilența. "Ne fură!" - striga pe toate rețelele sociale.

Spre după-amiază, în România, n-au mai circulat rezultate parțiale din Exit-poll-uri, semn de derută în sistemul comasat, cel care le-a comandat. Se întrevedea - încă de la ceasurile serii - că Nicușor Dan mai trage lozul unui nou mandat. Pe de altă parte, Politico - oficiosul Comisei Europene - anunța că liberalii pro-europeni și verzii (USR-iștii lor) pierd masiv bucăți mari din electorat, complicând eforturile de-a impune legi verzi pe pereții UE.

Previziunile pentru grupul liberal Renew Europe erau, de asemenea, sumbre, având în vedere că se aşteaptă ca Rassemblement National, formaţiunea de extremă-dreapta a lui Marine Le Pen, să învingă în Franţa Renaissance, formaţiunea centristă a preşedintelui francez Emmanuel Macron, scria publicația eurocrată.

Dincoace de Schengen, în România, ascensiunea AUR-ului, în combinație nedorită cu Șoșoacă, nu putea fi stăvilită. "Frunză verde de cicoare / Votai ochi și ieși soare," spuneau românii după aflarea veștii că alegerile din 1946 au fost trucate. Acum, s-ar putea reinterpreta: "Frunză verde de măcriș/ ce-mi zise primarul / vota-i pieziș!"

Rămânem la impresia că sondajele din timpul campaniei și din ziua voturilor ar trebui scoase în afara legii. Acestea au doar roluri manipulative. Adevărul e departe de ei, ca suzeta de tableta copilului răsfățat și lăsat acasă de tinerii progresiști, ieșiți în tovărășie să voteze de-a dracului, Nicușor Ban. „Să moară dujmanii de ciudă!"

Marius Ghilezan

loading...
PUTETI CITI SI...