Unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului, redeschis - Cazul Orlandi a zguduit Sfântul Scaun acum 40 de ani

Postat la: 10.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului, redeschis - Cazul Orlandi a zguduit Sfântul Scaun acum 40 de ani

Vaticanul redeschide cazul Emanuela Orlandi. La aproape patruzeci de ani de la dispariție, promotorul justiției vaticane Alessandro Diddi, împreună cu Jandarmeria, au decis să redeschidă ancheta asupra unei povești care a zguduit Sfântul Scaun și cele mai înalte instituții ale sale.

Potrivit Adnkronos, obiectivul anchetatorilor este să reexamineze toate dosarele, documentele, rapoartele, informațiile și mărturiile. O muncă sisifică al cărei scop este cel de a clarifica umbrele și întrebările de tot felul și de a pune capăt definitiv chiar și celor mai absurde ingerințe.

Conform planului de lucru elaborat la biroul promotorului de justiție, anchetatorii o vor lua de la capăt cu datele dobândite în cursul procedurilor, vor urmări piste noi și indicii vechi care la momentul respectiv nu au fost îndeajuns de detaliate: pe scurt, se va începe din nou de la examinarea fiecărui detaliu, începând din acea după-amiază de 22 iunie 1983, când o fată de 15 ani, Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut în neant. A plecat de-acasă la ora 16 în acea zi de vară pentru a merge în Piazza Sant'Apollinare, unde avea lecţie de muzică.

Inițiativa magistraturii Vaticanului s-a născut - aşa cum precizează agenţia Adnkronos - în scopul căutării adevărului și a transparenței dorită cu orice preț de Papa Francisc, iar în ceea ce privește afacerea Orlandi, continuă atenția acordată cazului de către alți papi, începând cu Ioan Paul al II-lea (el a fost primul, în apelul său din timpul Angelusului, care a oficializat ipoteza răpirii).

Noile investigații asupra cazului Orlandi ar putea să face puțină lumină şi poveștii Mirellei Gregori, fara de aceeași vârstă cu Emanuella care a dispărut și ea în acel an.

''Nu știm nimic despre asta, nu am fost avertizați'', comentează avocatul familiei Orlandi, Laura Sgrò, despre decizia Vaticanului de a redeschide ancheta cazului Emanuela Orlandi. ''Încă o dată am primit informațiile de la agențiile de presă fără a fi contactați oficial de Vatican''.

 

loading...
PUTETI CITI SI...