Un raport al Forumului Economic Mondial recunoaște că ID-urile digitale ar putea fi folosite pentru „supraveghere și persecuție" într-un regim globalist totalitar

Postat la: 17.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Un raport al Forumului Economic Mondial recunoaște că ID-urile digitale ar putea fi folosite pentru „supraveghere și persecuție

Un nou raport al Forumului Economic Mondial recunoaște riscurile asociate cu implementarea ID-urilor digitale îmbinate cu Monedele Digitale ale Băncii Centrale.

Forumul Economic Mondial (WEF) a recunoscut într-un nou raport că ID-urile digitale sunt exclusive prin natura lor și pot facilita „identificarea, supravegherea și persecutarea persoanelor sau a grupurilor".

În raportul său Insight din iunie 2023, intitulat „Reimaginarea ID-ului digital" - citat de Activenews.ro -, WEF a descris riscurile potențiale ale implementării pe scară largă a ID-urilor digitale.

„Probabil că cele mai mari riscuri care decurg din ID-ul digital sunt excluderea, marginalizarea și oprimarea", avertizează raportul.

„Mai multe rapoarte au identificat o legătură între lipsa legitimației oficiale și excluderea de la participarea deplină în societate", se arată în raport. „Totuși, prin reificarea accesului condiționat, ID-ul determină, prin însăși natura sa, excluderea."

„De multe ori membrii grupurilor marginalizate istoric sunt cei care se confruntă cu cele mai dure forme de excludere", adaugă documentul.

Când vorbește despre „grupuri marginalizate", WEF se referă la refugiați, femei și minorități rasiale, ignorând, în același timp, faptul că, în timpul pandemiei de covid, oamenii care au refuzat să primească vaccinurile periculoase și ineficiente anti-covid au fost excluși din societate de guvernele din întreaga lume.

Această discriminare față de cei nevaccinați a fost facilitată de pașapoartele de vaccinare, care, potrivit unui alt raport WEF, „prin natura lor servesc drept o formă de identitate digitală".

„În cazurile în care sunt colectate date sensibile, există și riscuri de marginalizare și oprimare, ID-ul fiind folosit pentru a facilita identificarea, supravegherea și persecutarea persoanelor sau a grupurilor", avertizează raportul Insight al WEF.

Organizația mai afirmă că „o mare parte din acest risc provine din conectarea datelor. Dacă o parte poate conecta date între domenii prin utilizarea unui identificator comun, atunci persoanele pot fi urmărite de părțile care încearcă să-i exploateze datele."

Riscul de supraveghere și control aproape total al unor populații întregi, precum în China comunistă, este de fapt un pericol semnificativ cu privire la care oponenții față de ID-urile digitale au avertizat în mod repetat. Acest risc este amplificat dacă ID-urile digitale sunt combinate cu monedele digitale ale Băncii Centrale (CBDC), întrucât această combinație ar putea pregăti calea pentru instaurarea unui stat totalitar al supravegherii, avertizează LifesiteNews.

Raportul WEF recunoaște, totodată, relația dintre ID-urile digitale și CBDC, întrucât afirmă că „unele țări încep să considere ID-ul digital ca fiind o condiție prealabilă pentru dezvoltarea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) și a altor inovații de plată".

Raportul WEF mai arată că, chiar dacă ID-urile digitale nu vor fi impuse prin lege, cetățenii ar putea fi constrânși să le folosească, deoarece altfel ar fi excluși din multe zone ale societății.

„Pe măsură ce un sistem de identificare se va extinde, consecințele neparticipării la acesta pot deveni atât de grave încât înregistrarea să devină efectiv inevitabilă", se arată în raport. „Atunci când accesul la un bun sau serviciu este condiționat de deținerea unei forme de identificare, iar acel ID este larg răspândit, persoanele pot fi constrânse efectiv să obțină acea formă de identificare, chiar dacă nu există o bază legală pentru solicitarea acesteia."

Mulți au fost afectați în mod direct de acest lucru în timpul pandemiei de COVID, întrucât celor nevaccinați li s-a interzis, în multe țări, să intre în restaurante, magazine, evenimente culturale și chiar la locurile de muncă, încercarea fiind de a-i constrânge să primească vaccinuri anti-Covid.

Raportul WEF Insight admite chiar că „în unele cazuri, ID-ul digital poate slăbi democrația și societatea civilă".

„De exemplu, ID-urile digitale emise de companiile de social media pot contribui la polarizarea politică prin consolidarea identităților de grup."

Potrivit raportului WEF, „ID-ul descentralizat este o formă de ID digital care permite persoanelor să controleze partajarea datelor lor, permițând în același timp mai multor entități să le elibereze acreditări."

În încercarea de a minimiza pericolul ca un ID digital să devină baza unui stat totalitar, WEF promovează ideea de a avea ID-uri digitale descentralizate, în care utilizatorii au puterea de a decide cu cine să-și împărtășească datele, iar informațiile utilizatorului nu ar fi stocate central.

ID-urile digitale descentralizate pot reduce riscul exploatării datelor, cu toate acestea, descentralizarea nu împiedică excluderea din anumite zone ale societății.

Chiar dacă cetățenii ar putea decide dacă doresc să-și disctribuie datele sau nu, ei pot fi totuși excluși de la cumpărarea de bunuri și servicii sau chiar de la obținerea unui loc de muncă dacă refuză să folosească un ID digital.

„Este ca și când faci clic pe «accept termenii și serviciile» oricărei aplicații", a explicat jurnalistul Tim Hinchliffe. „Dacă nu accepți, nu poți să o folosești. Același concept se aplică în cazul ID-ului digital și al participării la mai multe aspecte ale societății."

WEF îi dă vina pe „adepții teoriilor conspirației" pentru faptul că ID-urile digitale sunt nepopulare

Globaliștii de la WEF par să fie conștienți de faptul că ID-urile digitale sunt destul de nepopulare.

„Fără educație publică, utilitate clară și stimulente, abordarea descentralizată a ID-urilor s-ar putea împiedica de imposibilitatea de a obține acceptarea largă a părților interesate și cererea din partea utilizatorilor, necesare pentru adoptarea în masă", se arată în raportul WEF privind ID-urile digitale.

Potrivit lucrării, sistemele de identificare digitală se împiedică de „o barieră deosebit de ridicată în comunicații, agravată de nenumăratele teorii ale conspirației fac legătura în ID-ul digital și speculații false și rău intenționate".

Hinchliffe menționează câteva exemple despre cum ar putea fi utilizate ID-urile digitale într-un regim globalist tot mai totalitar:

- ID digital pentru climă: pentru a urmări amprentele individuale de carbon și a dovedi statutul de refugiat climatic.
- ID digital pentru COVID: pentru a impune pașapoartele de vaccinare care să conducă la conformarea în masă, oferind în același timp cadrul digital pentru aceasta.
- ID digital pentru CBDC: Pentru a adopta soluții de verificare a identității pentru a elimina anonimatul și a înregistra fiecare tranzacție.
- ID digital pentru securitate cibernetică: a exploata amenințarea atacurilor cibernetice pentru a lansa sistemele naționale de identificare și a crea un pașaport pentru metavers.
- ID digital pentru comoditate: pentru a crea un cadru complet, interoperabil, pentru toate situațiile de viață.

loading...
PUTETI CITI SI...