Un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul ambasadei americane din București

Postat la: 22.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Un magnat român având legături cu plăți către familia Biden este totodată și proprietarul ambasadei americane din București

Republicanii din Camera Reprezentanților au identificat mai multe plăți făcute de magnatul român Gabriel Popoviciu, printr-un intermediar, către președintele Joe Biden și rudele lui, dezvaluie One America News.

Adrian Zuckerman, fost ambasador în România pe vremea președintelui Donald Trump, a relatat pentru One America News despre o afacere imobiliară coruptă în urma căruia Popoviciu a ajuns un fugar condamnat în instanță și concomitent proprietar al ambasadei americane [din formulare nu reiese clar dacă e și proprietarul clădirii sau numai al terenului - n.trad.] din capitala București.

Zuckerman a afirmat că oratorul invitat la inaugurarea noii ambasade din București a fost răposatul fiu al actualului președinte, Beau Biden.
„Acum mai mulți ani, cam vreo 14-15 ani, aș spune, nu știu când a început el să lucreze la asta. Și-a asigurat o bucată foarte substanțială de teren, pe care se află acum ambasada americană, dar și un foarte mare centru comercial de lux, cât și alte clădiri rezidențiale. Din câte îmi amintesc eu, sunt câteva sute de acri" [un acru înseamnă 0,4 hectare - n.trad.], a declarat Zuckerman, care a lucrat mulți ani ca avocat la New York.

„Popoviciu a avut probleme din cauza asta", a spus el. „Terenul a fost atribuit Facultății de Agricultură a Universității din București pentru a fi utilizat exclusiv la munci de tip agricol de către universitate", a declarat el.

„Popoviciu a făcut un aranjament cu cineva de la universitate, care i-a transferat terenul uneia dintre entitățile lui, sub prețul pieței și cu violarea condițiilor restrictive privind uzul terenului", a declarat fostul ambasador, care continuă și acum să facă naveta între România și SUA.

„Drept urmare, acel individ a făcut pușcărie, din câte știu", a afirmat el. „Poate că e și acum la închisoare. Personal nu cunosc, dar și Popoviciu a fost condamnat. Cred că a fost condamnat la șapte ani de închisoare și a fugit la Londra, unde se află și acum, din câte știu eu, și s-a luptat să nu fie extrădat de la Londra în România."

O instanță britanică a respins în iunie 2021 cererea de extrădare a României.

Zuckerman, un prieten vechi al președintelui Donald Trump, a spus că, în ciuda faptului că guvernul britanic a refuzat cererea de extrădare a României, el e convins că Popoviciu a beneficiat de un proces corect.

„Când eram ambasador aici, eu și cu echipa juridică a ambasadei noastre, alcătuită din oameni de la Departamentul de Justiție, dar și de la FBI, eu și alții eram cu toții convinși că procesul fusese efectiv corect și credem că rezultatul lui a fost corect", a declarat el.

„Noi chiar am solicitat ca Popoviciu să fie repatriat în România pentru a-și ispăși pedeapsa. Noi avem încredere în guvernul român și în măsurile pe care le-a luat în această chestiune anume", a afirmat Zuckerman.

Fostul ambasador a afirmat că o altă problemă care a apărut este influența tot mai mare a chinezilor în România, cu care s-a confruntat și el când era ambasadorul SUA în țară.
„Aici există o influență substanțială a chinezilor, a rușilor. Prezența aceasta este aici de mulți ani", a declarat el.

„Chinezii au multe interese de afaceri aici. Noi am fost foarte activi pentru a limita influența companiei Huawei aici. Am fost foarte activi și în a îndemna România, dar și un număr de alte state europene, care au și făcut acest lucru, să adopte legea 5G, rețele curate, căi curate", a declarat el.

„România chiar a adoptat legea 5G, limitând expansiunea chineză și a Huawei. Acum România ia în calcul să interzică TikTok pe telefoanele de serviciu atribuite de guvern angajaților guvernamentali."

One America News Network este o televiziune americană privată cu acoperire națională

loading...
PUTETI CITI SI...