Un demnitar al Guvernului Orban a semnat un angajament cu Securitatea sub nume de cod "Jean"

Postat la: 20.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Un demnitar al Guvernului Orban a semnat un angajament cu Securitatea sub nume de cod

Prefectul de Vâlcea, Tiberiu Costea, fost primar la Lunguleşti, este dovedit collaborator al Securităţii. Conform unei adeverințe eliberate în 2014, de către Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Tiberiu Costea a semnat un Angajament cu fosta Securitate la 27.10.1989, la câteva zile după ce a împlinit 18 ani, cu aproape două luni înainte de Revoluția din Decembrie 1989.

El a preluat numele conspirativ „JEAN" și a fost recrutat pentru a-și turna colegii de la Liceul Agroindustrial Drăgășani. CNSAS a stabilit însă că nu i se poate atribuit calitatea de lucrător/ colaborator al Securității, dat fiind că nu au fost identificate note informative semnate de actualul prefect de Vâlcea.

„(...) domnul COSTEA TIBERIU este titular al dosarului fond rețea nr. R374754 (cotă CNSAS). Domnia sa, elev la liceul Agroindustrial Drăgășani, a fost recrutat pentru încadrarea informativă a colegilor de liceu; la data de 27.10.1989, a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ „JEAN". Direcția de Specialitate nu a identificat informații transmise Securității de către domnul Costea Tiberiu", se arată în adevărința eliberată de CNSAS.
Ascensiunea lui Costea. Primar la Lunguleţu, prefect de Vâlcea

În luna decembrie a anului 2019, premierul Ludovic Orban și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au semnat documentul prin care Tiberiu Costea a fost numit prefect al județului Vâlcea. Anterior, Costea a fost primar al comunei Lungești, județul Vâlcea. Între anii 2006-2012, el a lucrat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), centrul local Drăgășani. Din 2012 și până în 2019, când a plecat la Prefectura Vâlcea, Tiberiu Costea a fost primarul comunei Lungești.

loading...
PUTETI CITI SI...