The Guardian: Premierul britanic a modernizat rețeaua electrică pentru a-și putea încălzi piscina!

Postat la: 13.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

The Guardian: Premierul britanic a modernizat rețeaua electrică pentru a-și putea încălzi piscina!

Premierul britanic Rishi Sunak a modernizat reţeaua electrică locală dintr-o zonă din North Yorkshire pentru ca aceasta să facă parte consumului mare de energie al piscinei sale private, care are sistem de încălzire, relatează The Guardian.

În timp ce mulţi britanici se confruntă cu facturi crescute la electricitate şi încearcă să-şi limiteze consumul de energie, echipamente suplimentare au fost instalate recent într-o zonă din North Yorkshire pentru a oferi capacitate suplimentară de la reţeaua naţională la reşedinţa de acolo a premierului.

Îmbunătăţirile au venit după construcţia unei noi piscine încălzite, a unei săli de sport şi a unui teren de tenis la reşedinţa unde Sunak stă în weekenduri. Inginerii au fost nevoiţi să instaleze o cantitate substanţială de echipamente şi o nouă conexiune la reţeaua naţională care trece este câmpuri deschise.

Sunak va acoperi personal costul lucrărilor de modernizare a reţelei electrice - probabil zeci de mii de lire sterline - în plus faţă de costul consumului de energie pentru piscină.

Lucrările de construcţie la piscina privată de 12 metri (40 ft) a lui Sunak s-au terminat în contextul în care multe piscine publice, inclusiv în zona sa locală, sunt forţate să îşi reducă programul de funcţionare din cauza costurilor crescute cu energie. Comisia de cultură a Camerei Comunelor a cerut guvernului să ofere ajutor suplimentar piscinelor în viitorul buget, sugerând că 350 de piscine s-au închis sau şi-au redus programul ca urmare a costurilor energiei.

Reşedinţa de circumscripţie a lui Sunak este un conac impunător, cu grădini mari şi un lac privat. Noua piscină a lui Sunak a fost construită pe un teren agricol care până de curând era folosit pentru păşunat.

Potrivit The Guardian, se pare că Sunak a plătit pentru lucrările de la reşedinţă din fonduri personale şi nu există nicio sugestie că el şi-a folosit statutul pentru a primi tratament preferenţial de la Northern Powergrid. Dezvoltatorii şi firmele plătesc adesea pentru modernizarea reţelei locale atunci când construiesc clădiri noi.

loading...
PUTETI CITI SI...