Teoloaga lui Vlad Voiculescu a încasat de la firme-paravan ale fostei Securitati!

Postat la: 02.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Teoloaga lui Vlad Voiculescu a încasat de la firme-paravan ale fostei Securitati!

"Băieții deștepți din energie" au stipendiat-o pe Monica Althamer, numită recent ca secretar de stat la Ministerul Sănătății de catre ministrul Vlad Voiculescu. Soțul acesteia, Emil Althamer este adjunct la Direcția Generală Anticorupție.

Emanuela Monica Althamer a fost numită secretar de stat la Ministerul Sănătății deși este absolventă de teologie. Ea a ocupat aceiași funcție și în mandatul trecut al lui Vlad Voiculescu cand Althamer a fost acuzată public în 2016 că s-ar afla în spatele arestării doctorului George Burnei. Mai multe publicații au susținut că majoritatea acuzatorilor lui Burnei aveau legătură cu grupul din jurul ministrului Voiculescu și al Monicăi Althamer. Burnei a fost scos din schemă pentru că se opunea transferului pacienților în străinătate. Surprinzătoare era și anchetarea doctorului de către DGA unde soțul Monicăi Althamer era adjunct.

Conform declarației de avere din 25 ianuarie 2017, Monica Althamer a trecut la categoria "cadouri, servicii sau avantaje" un contract de 22.500 lei. Banii au fost încasați de la firma Enevo Group. La instalarea în funcția de secretar de stat la Sănătate, Monica Althamer declarase deja alți 36.000 de lei primiți de la aceiași firmă. Bani veneau în baza unui contract de mecenat. Astfel, ea a încasat bani de la o firmă cu interese majore în jurul energiei.

Pîrvulescu Cristian Daniel - managerul Enevo Group a fost numit în timpul Guvernului PSD condus de Victor Ponta în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Sorin Mircea Toader - asociat cu Enevo Group în Enevo Hydro prin General Design Tech - S.R.L. Fost manager la UCM Reșița, companie implicată în escrocheria de 60 de milioane de euro a sirianului Said Baaklini. Viorel Gafiță - asociat cu Enevo Group în Enevo Hidro în nume personal. Manager la Romelectro, fostul angajator al lui Cristian Daniel Pîrvulescu. Un apropiat al fostului ministru social democrat al Economiei, Dan Ioan Popescu. Despre Romelectro s-a speculat că era o firmă paravan a fostei securități, apreciaza Lumea Politica.

loading...
PUTETI CITI SI...