Solidnews: Ion Țiriac, cel mai bătrân informator în viață?! 60 de ani vechime!

Postat la: 06.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Solidnews: Ion Țiriac, cel mai bătrân informator în viață?! 60 de ani vechime!

Solidnews.ro a intrat in posesia unui document olograf (foto) care atestă faptul că miliardarul Ion Țiriac a devenit informator al Securității încă din 1963.

Potrivit publicatiei citate, dacă Ion Țiriac, în calitate de persoană publică, nu și-a autodenunțat niciodată această calitate de informator, se poate presupune că, "asemenea multora, a continuat să deservească instituțiile statului și după dispariția Securității, fapt ce l-ar face să fie, probabil, informatorul cu cea mai mare vechime din România."

Iată textul angajamentului scris și semnat de către Ion Țiriac:

„Subsemnatul Țiriac Ion născut la 9 mai 1939, în Brașov, fiul lui Ion și al Ecaterinei, cu domiciliul în București, Str. Doamnei nr. 5, față de organele de securitate îmi iau următorul angajament:

Să ajut aceste organe în mod benevol, conștient fiind de faptul că îmi ajut patria cu anumite date ce interesează securitatea statului cu ocazia deplasărilor pe care le fac în străinătate.

Deasemeni consimt să păstrez cu strictețe acest secret, conștient fiind de faptul că divulgarea lui constituie secret de stat și se pedepsește de legile RPR.

Nu voi discuta acest lucru cu nimeni, inclusiv rude apropiate sau depărtate.

Notele pe care le voi da le voi semna cu numele de Titi Ionescu.

11.07.1963"

Documentul integral AICI.

loading...
PUTETI CITI SI...