SIE afirmă că a informat autoritățile cu privire la lucrările la Bîstroe și consideră subiectul un risc și o amenințare externă față de siguranța națională!

Postat la: 28.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

SIE afirmă că a informat autoritățile cu privire la lucrările la Bîstroe și consideră subiectul un risc și o amenințare externă față de siguranța națională!

Serviciul de Informații Externe (SIE) afirmă că a informat autorităţile competente ale statului cu privire la lucrările Ucrainei pe canalul Bîstroe, într-un răspuns adresat publicației Financial Intelligence.

Mai mult, SIE afirmă că lucrările la canalul Bîstroe se încadrează la acțiunile prevăzute de Legea nr.51/1991 cu privire la riscurile și amenințările externe care pot aduce atingere securității naționale sau care contravin intereselor statului român.

„Urmare solicitării dumneavoastră, transmisă electronic și înregistrată în instituția noastră, vă asigurăm că, în conformitate cu atribuțiile ce îi revin potrivit cadrului normativ în vigoare și prin raportare la specificul activității, Serviciul de Informații Externe, punând accent pe dimensiunea anticipativă, a acționat și acționează constant pentru informarea beneficiarilor expres și limitativ prevăzuți de Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, cu privire la riscurile și amenințările externe care pot aduce atingere securității naționale sau care contravin intereselor statului român, în această categorie fiind inclus și subiectul vizat", sună răspunsul Serviciului de Informații Externe.

Aceste dezvăluiri arată că Guvernul Nicolae Ciucă știa din timp despre lucrările efectuate de Ucraina la canalul Bîstroe. Premierul Ciucă a declarat pe 20 februarie, după ce Ucraina a anunțat adâncirea canalului Bîstroe, că va trimite o echipă de experți care să verifice ce s-a întâmplat acolo.

loading...
PUTETI CITI SI...