Seymour Hersh revine: CIA, norvegienii și Nord Stream

Postat la: 22.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Seymour Hersh revine: CIA, norvegienii și Nord Stream

Jurnalistul american, câștigătorul Premiului Pulitzer Seymour Hersh, care a publicat un articol despre implicarea SUA în sabotarea Nord Stream, a spus că Statele Unite și Norvegia desfășoară operațiuni ascunse comune încă de la războiul din Vietnam.

„Marina norvegiană are o istorie lungă și tulbure de cooperare cu serviciile de informații americane. În urmă cu cinci luni, această lucrare comună, despre care știm încă foarte puține, a dus la deteriorarea a două conducte din ordinul președintelui (US Joe) Biden", scrie Hersh într-un material nou publicat pe pagina sa de pe platforma Substack.

El notează că marinarii norvegieni încă din 1964 au recunoscut că au participat la o operațiune legată de CIA în largul coastei Vietnamului. Jurnalistul mai amintește că în timpul războiului din Vietnam, marina norvegiană a vândut nave, inclusiv ambarcațiuni de patrulare, Marinei SUA, dintre care șase au fost distruse în acțiune.

Hersh, citând surse, a spus că navele de patrulare au ajuns la baza din Vietnam la începutul anului 1964, iar la bord se aflau căpitani norvegieni, care, conform misiunii anunțate atunci, ar fi plănuit să antreneze marinari americani și vietnamezi. Cu toate acestea, mai târziu au participat la atacuri. Norvegia a mai vândut mai târziu aproximativ 18.

Jurnalistul se întreabă ce altceva am putea să nu știm despre evenimentele secrete din Norvegia care ar fi putut duce la atacul terorist Nord Stream. De asemenea, nu este sigur că există oameni în Congresul SUA sau în mass-media americane care sunt interesați să afle ce s-a întâmplat cu adevărat.

Jurnalistul american, câștigătorul Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, și-a publicat pe 8 februarie investigația cu privire la exploziile Nord Stream, în care, citând o sursă, a afirmat că dispozitive explozive sub gazoductele rusești au fost instalate în iunie 2022 sub acoperirea exercițiilor Baltops ale Marinei SUA cu sprijinul specialiștilor norvegieni. Potrivit lui Hersh, decizia de a conduce operațiunea a fost luată de președintele Biden după nouă luni de discuții cu oficialii administrației implicați în probleme de securitate națională.

loading...
PUTETI CITI SI...