Seymour Hersh continuă seria dezvaluirilor: Diversiunea CIA cu ajutorul BND

Postat la: 05.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Seymour Hersh continuă seria dezvaluirilor: Diversiunea CIA cu ajutorul BND

Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) face tot pentru transfera vina pentru sabotajul Nord Stream de la președintele american Joe Biden asupra oricui altcineva, a declarat jurnalistul american Seymour Hersh, comentând despre apariția unor noi informații în ancheta privind sabotaj în mass-media occidentală.

„Agenția Centrală de Informații a Americii desfășoară în mod constant operațiuni sub acoperire în întreaga lume și toți trebuie să aibă o poveste de acoperire în cazul în care lucrurile merg prost, așa cum fac adesea. Este la fel de important să aveți o explicație când lucrurile merg bine, așa cum au făcut-o în Marea Baltică toamna trecută. În câteva săptămâni de la raportul meu conform căruia Joe Biden a ordonat distrugerea conductelor Nord Stream, agenția a produs o poveste de acoperire și a găsit persoane interesate în New York Times și două publicații majore germane", a spus Hersh pe Substack.

Jurnalistul a criticat informația că micul iaht cu vele Andromeda a fost folosit pentru sabotaj. „Prin crearea unei povești a scafandrilor de adâncime și a unui echipaj (al navei -n.red) care nu exista, agenția urma protocolul, iar povestea ar fi făcut parte din primele zile de planificare secretă pentru distrugerea conductelor", a dezvăluit Hersh.

Potrivit jurnalistului, „povestea de pe acoperire a fost împărtășită și susținută de BND, serviciul federal de informații al Germaniei". Hersh subliniază faptul că reprezentanții presei nu au avut niciodată șansa de a inspecta nava. Potrivit acestuia, dacă nava a fost într-adevăr folosită pentru sabotaj, atunci întrebarea este de ce sabotorii au lăsat în urmă legitimații false. El crede, de asemenea, că este ilogic să folosești un vas atât de mic pentru o sarcină atât de dificilă.

New York Times, citând oficiali americani, a raportat că sabotarea conductelor de gaz ar fi putut fi efectuată de un „grup pro-ucrainean" care a acționat fără știrea autorităților americane. Potrivit ziarului Die Zeit, anchetatorii germani au identificat vasul folosit de sabotori. Firma care a închiriat-o ar fi aparținut cetățenilor ucraineni și ar fi fost înregistrată în Polonia. Revista Der Spiegel, la rândul ei, a spus că este vorba despre iahtul Andromeda. Încă nu există informații sigure despre motive și autori.

Pe 8 februarie, jurnalistul de investigație american Seymour Hersh a publicat un articol în care se spunea, citând surse, că scafandrii marinei americane au instalat dispozitive explozive sub gazoductele Nord Stream 1 și 2 sub acoperirea exercițiului BALTOPS din iunie 2022, iar norvegienii au activat bombele trei luni mai târziu. Potrivit jurnalistului, decizia de a conduce operațiunea a fost luată personal de președintele american Joe Biden, în urma a nouă luni de discuții cu specialiștii în securitate de la Casa Albă.

loading...
PUTETI CITI SI...