Serviciile militare britanice susțin că Rusia a trimis pe front unități de elită dislocate din zone strategice

Postat la: 06.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Serviciile militare britanice susțin că Rusia a trimis pe front unități de elită dislocate din zone strategice

Ministerul britanic al Apărării a scris joi, în raportul său zilnic despre evoluţia războiului din Ucraina, că Rusia a dislocat trupe militar din zone-cheie ale granițelor pentru a le trimite în prima linie a frontului ucrainean în zonele contraofensivei Kievului.

1. În regiunea Zaporojie a fost trimisă în liniile defensive Armata 58 rusă care în mod normal se află staționată în zona Caucazului pentru menținerea securității în zonă.

2. În regiunea Donețk ține piept contraofensivei ucrainene Armata a 5-a rusă care se afla la 7.000 de km distanță în estul țării și al cărei rol era de echilibrare a forțelor militare chineze.

3. În jurul Bahmutului, apărararea rusă este formată acum în mare măsură din regimente aeriene staționate anterior în vestul Rusiei și care acționează în mod normal ca o forță de reacție rapidă de elită în cazul unor tensiuni cu NATO.

„Modul în care Rusia își asumă riscuri în Eurasia evidențiază modul în care războiul a destabilizat strategia națională a Rusiei", se mai arată în raportul serviciilor militare britanice.

loading...
PUTETI CITI SI...