Scandalul McKinsey izbucnește în Franța. Procurorii investighează legăturile cu Palatul Elysee și gestionarea crizei din Sănătate!

Postat la: 29.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Scandalul McKinsey izbucnește în Franța. Procurorii investighează legăturile cu Palatul Elysee și gestionarea crizei din Sănătate!

Parchetul Național Financiar a anunțat că a deschis trei investigații în cazul companiei McKinsey, întrucât există suspiciuni în legătură cu gestionarea crizei din domeniul sănătății de către firma de consultanță, în special că se află în spatele suspendărilor personalului medical nevaccinat.

Firma de consultanță preferată a guvernului a trecut din umbră în prim-plan. Firma americană McKinsey, care a rămas multă vreme discretă, prezintă acum interes pentru justiție. Parchetul Național Financiar a anunțat în 24 noiembrie deschiderea unei anchete preliminare și a două anchete judiciare privind practicile firmei și relațiile acesteia cu Palatul Elysée. Acuză ar fi că se află în spatele mai multor decizii foarte contestate, că McKinsey a fost cel care "a recomandat suspendarea îngrijitorilor nevaccinați", anunță postul de televiziune TF1.

În primul rând, este important să subliniem că cele trei dosare deschise de Parchetul Național Financiar împotriva companiei nu sunt toate legate de managementul Covid-19. Prima anchetă se referă la suspiciuni de optimizare fiscală, iar informația judiciară privind "ținerea neconformă a conturilor de campanie" ale lui Emmanuel Macron în 2017 și 2022. Cea de-a doua informare judiciară se referă la plângeri de "favoritism" în atribuirea anumitor contracte publice, inclusiv a campaniei de vaccinare.

Dacă serviciile prestate de McKinsey în schimbul unor facturi ridicate sunt de interes pentru instanțe, alegerea obligației de vaccinare nu a depins de această firmă. Aceasta este ceea ce dovedește raportul privind "influența crescândă a firmelor de consultanță asupra politicilor publice", prezentat la 16 martie. După patru luni de anchetă, comisia senatorială de anchetă a reușit să "reconstituie intervenția consultanților din listele de livrabile și, acolo unde a fost posibil, din urmele digitale". Acest lucru a permis să se dovedească "o intervenție masivă a McKinsey în campania de vaccinare", timp de aproape un an. Consultanții de la McKinsey au lucrat la aspecte cheie, cum ar fi "urmărirea și prognozarea livrărilor de vaccinuri și a injecțiilor, analizarea programărilor și sprijinirea organizării grupului de lucru pentru vaccinare", se arată în raportul senatorilor.

Cu toate acestea, aceste documente dovedesc, de asemenea, că firmele "nu au intervenit în alegerile medicale sau științifice ale guvernului, de exemplu pentru a determina populațiile care trebuie vaccinate cu prioritate". De asemenea, raportul notează că ofertele semnate de firmă "indică faptul că serviciile sale exclud orice formă de consultanță științifică sau medicală, inclusiv în ceea ce privește evaluarea vaccinurilor disponibile" și că "niciunul dintre documentele colectate nu permite să se demonstreze contrariul". Prin urmare, această firmă a intervenit în mai multe rânduri în timpul epidemiei. Dar a venit să "compenseze nepregătirea statului" și a avut grijă să nu dea sfaturi științifice sau medicale, adauga sursa citată.

În realitate, obligația de vaccinare pentru profesioniștii din domeniul sănătății a urmat avizul dat de Conseil d'Orientation de la Stratégie Vaccinale (COSV). Responsabil de îndrumarea executivului în timpul pandemiei, acest grup a fost alcătuit din 14 oameni de știință și cercetători apropiați de aceste probleme și a fost prezidat de profesorul Alain Fischer. Specialiști în probleme de sănătate publică, care au considerat, într-un aviz emis la 24 iunie 2021, că "justificarea și legitimitatea vaccinării obligatorii pentru toți profesioniștii din sectorul sanitar și medico-social sunt clare și trebuie să fie recunoscute". Prin urmare, această măsură a urmat recomandările publice făcute de un grup specializat în aceste probleme, mai comenteaza TF1.

loading...
PUTETI CITI SI...