"Să nu mănânci carne": Globaliștii folosesc inteligența artificială pentru a rescrie Biblia!

Postat la: 25.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Elitele globaliste au început să folosească inteligența artificială pentru a rescrie Biblia pentru a șterge mențiunile despre Iisus Hristos și a crea o poruncă falsă care interzice consumul de carne roșie.

Globaliștii de la PETA, arondati organizatiilor de fatada ale Forumului Economic Mondial condus de Klaus Schwab, au început procesul la începutul acestei luni prin rescrierea cărții Geneza intitulată "Cartea: Versiunea PETA a poveștii creației".

PETA, cu ajutorul inteligenței artificiale ChatGPT, a decis să creeze o versiune mult mai igienizată a Bibliei. Cain nu este un ucigaș, Nimrod încetează să mai fie vânător, Agar este bucătar, un câine îi ia locul lui Isaac pe Muntele Moriah și nu există niciun sacrificiu, majordomul și brutarul faraonului trăiesc, iar visele faraonului implică predicile vegane, nu foametea responsabilă de reunirea familiei lui Iacob.

Undeva, între inteligența artificială și cei de la PETA, s-au pierdut detalii esențiale. De exemplu, Rahela moare la naștere cu Iosif, și nu cu fratele său mai mic, Beniamin (Geneza 35), iar Beniamin apare în mod miraculos ca un frate mai mare pentru Iosif. Cain - în continuare răufăcătorul poveștii - îi sacrifică lui Dumnezeu carne de animal, în timp ce Abel sacrifică plante, ceea ce reprezintă o inversare a poveștii biblice în care Abel își sacrifică prețioasa oaie. PETA ar fi putut la fel de bine să-l facă pe Abel personajul negativ, mai ales că oricum a decis să renunțe la crimă.

Majoritatea personajelor principale - care au mai degrabă defecte enorme în versiunea originală a Genezei - sunt aici toți preoți imaculați din punct de vedere moral ai religiei vegane, predicând virtuțile laptelui de soia și de migdale. Ei merg din loc în loc, răspândind evanghelia tratării animalelor ca pe oameni și, ocazional, animalele vorbesc din proprie inițiativă. (La un moment dat, cămilele decid între ele să îi învețe pe oamenii needucați, dar apoi decid doar să călătorească cu ei, în schimb).

Frații lui Iosif decid totuși să-și răpească și să-și vândă fratele din gelozie, dar nici nu îndrăznesc să facă rău unei capre pentru a-i înmuia haina multicoloră în sânge de capră. În schimb, ei folosesc suc de sfeclă. Da, ei se gândesc să-și ucidă propriul frate, dar Doamne ferește să se atingă de un animal. Între timp, Enosh primește partea cea mai scurtă a bățului. În loc să trăiască 905 ani (Geneza 5:11), Enosh trăiește doar 50 de ani. "Enosh a consumat carne de animale și a comis astfel păcatul suprem, ceea ce a dus la o viață scurtată de rușine, slăbiciune, ignoranță și boală", spune Biblia, potrivit PETA.

Libertățile extinse ale PETA față de textul biblic sunt lipsite de orice rațiune coerentă. În timp ce grupul pentru drepturile animalelor elimină cu bună știință sacrificiul lui Isaac și visele faraonului și folosește frecvent expresii colocviale extrem de moderne, cum ar fi "complet rupt", păstrează mici detalii, cum ar fi nume de locuri obscure și cuvinte arhaice, pentru a da textului "modernizat" o anumită aromă biblică. Se străduiește să mențină aceleași capitole ca și Geneza, chiar și în timp ce eviscerează atât de multe detalii ale poveștii încât "capitole" întregi se rezumă la cinci paragrafe.

Se pare că oricine de la PETA a rescris Geneza și-a pierdut interesul după primele câteva capitole, lăsând IA să facă restul. (De departe, cea mai bună parte a întregii cărți sunt glumele lui Dumnezeu din timpul celor șase zile de creație, în care spune: "Să fie o zi de luni fără carne!"). Cu toate acestea, nici măcar AI nu poate explica cum a reușit PETA să facă o carte cu adevărat captivantă precum Geneza atât de plictisitoare.

Americanii care citesc cu adevărat versiunea originală a Bibliei s-ar putea să se minuneze de cât de puține predici face de fapt. Geneza, așa cum o cunoaștem noi, în special, relatează povești personale - adesea cu detalii sângeroase destul de jenante. Povestea despre modul în care Iacov a obținut 12 fii este de-a dreptul tulburătoare, la fel ca și ideea că Sara și-ar fi forțat efectiv servitorul asupra lui Avraam, doar pentru ca acesta să poată avea în sfârșit un fiu. Iacov își păcălește tatăl pentru a putea fura binecuvântarea de la fratele său mai mare și să nu mai vorbim despre cum Iuda ajunge în cele din urmă să aibă un fiu viu.

Avraam, Isaac și Iacov nu sunt întotdeauna cei mai admirabili oameni - și asta face parte din ideea lor. Dumnezeu transformă aceste personaje ușor de înțeles, cu defecte, într-o națiune măreață, iar defectele lor contează pentru că ele evidențiază lucrarea lui Dumnezeu prin ei.

Autorul cărții Geneza nu încearcă doar să spună o poveste bună, ci încearcă să înregistreze modul în care acești oameni au trăit cu adevărat, iar acesta este unul dintre motivele pentru care Geneza se dovedește a fi o carte excelentă.

Între timp, PETA își împachetează paginile pseudo-biblice cu predici țipătoare și non-stop. Cum îl convinge Abel pe Cain să nu mai ucidă și să mănânce animale? El îi explică faptul că Cain "ar putea deveni complet rupt de mâncarea plantelor". Ce fac oamenii din Sodoma care îl determină pe Dumnezeu să îi distrugă? Ei încearcă să-i forțeze pe oaspeții lui Lot să mănânce "cărnurile noastre cancerigene și bombele noastre de colesterol". De ce râde Sara cu incredulitate lângă stejarii din Mamre? Nu pentru că se îndoiește de promisiunea lui Dumnezeu că va avea un fiu la bătrânețe, ci pentru că se îndoiește că "va mai naște multe sărbători [vegane]".

În timp ce poveștile din Geneza se concentrează pe diverse lupte cu Dumnezeu și cu ceilalți, versiunea PETA se citește ca un disc stricat. Multe capitole îi urmăresc pe eroi - Avraam, Sara, Rebeca, Iacob și Iosif - în timp ce aceștia merg din loc în loc, predicând că mâncarea vegană are un gust mai bun, că hainele pe bază de plante se simt mai bine și nu miros și că animale precum găinile și oile au emoții complexe. Puține dintre personaje cresc dincolo de o convertire la nivel de suprafață de la a mai mânca animale - o schimbare care necesită doar unul sau doi eroi care le predică pentru câteva rânduri de "dialog" penibil.

Poate că cea mai usturătoare schimbare teologică se concentrează pe un "pui de blană", un animal pe care Abraham îl tratează ca pe propriul copil. Capitolul 21, care imită structura din Geneza 21, se concentrează pe Abraham și Sara care adoptă un câine pe nume Herbie. Textul sugerează că patriarhul și soția sa îl iubesc pe Herbie mai mult decât pe adevăratul lor fiu, Isaac, a cărui naștere promisă Sarei la bătrânețe este o piatră de temelie a iudaismului și creștinismului.

"Cine ne-ar fi spus mie și lui Avraam că noi, fiind binecuvântați cu un copil, vom găsi și mai multă bucurie în a oferi un cămin iubitor acestui minunat câine, Herbie?" întreabă Sarah. "În timp ce se plimbau cu Herbie, Sarah și Abraham s-au gândit la importanța adoptării câinilor de la adăposturi sau organizații de salvare, mai degrabă decât la achiziționarea lor de la crescătorii sau magazine de animale. ... Și, cu adevărat, sloganul "Adoptă, nu cumpăra" a înflorit în inima lui Sarah, iar ea și Abraham și l-au repetat unul altuia."

Această subversiune continuă în capitolul următor, unde PETA elimină întreaga poveste în care Dumnezeu îi cere lui Avraam să-l sacrifice pe fiul Isaac pe Muntele Moria, pentru a-l salva în ultimul moment - un pasaj central despre care creștinii cred că prefigurează răstignirea lui Iisus. În versiunea PETA a Genezei 22, Dumnezeu îi cere lui Avraam să îl ducă pe Herbie pe Muntele Moriah, iar apoi le prezintă celor doi doar un miel pe nume Leroy, cu care se împrietenesc.

Aceste două capitole explică de ce ideologia PETA privind drepturile animalelor diferă atât de izbitor de creștinism. Biblia originală pune în mod clar în contrast animalele cu oamenii, care sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu și cărora le dă stăpânire asupra lucrurilor vii de pe Pământ. Dumnezeu îi promite lui Avraam că va deveni o mare națiune, dar această națiune devine posibilă doar prin fiul promis lui Avraam, Isaac, iar Dumnezeu îl testează pe Avraam cerându-i să sacrifice fiul promis.

Predicile PETA nu pot concura cu bogăția acestei povești inspirate și, în acest fel, cei care militează pentru drepturile animalelor dezvăluie cât de goală este cu adevărat ideologia lor.

Daily Signal a cerut PETA un răspuns la criticile privind decizia sa de a rescrie Biblia, iar grupul pentru drepturile animalelor a oferit următoarea declarație: "De-a lungul anilor, au existat multe ediții și versiuni ale Bibliei, bineînțeles, dar Cartea: Versiunea PETA a poveștii creației este pur și simplu o versiune modernă a Genezei, actualizată pentru a reflecta noua înțelegere a societății cu privire la animale ca fiind indivizi inteligenți, cu sentimente, capabili de bucurie, iubire, frică și suferință, care există din motive proprii și nu pentru a fi exploatate de oameni. Suntem încântați că stârnește discuții - credem că va rezona cu tinerii care ar putea fi nedumeriți, confuzi și chiar descurajați de anumite utilizări vechi ale limbajului care nu mai reflectă sensibilitatea și cunoștințele noastre de astăzi și va oferi câteva teme de reflecție despre tratarea tuturor ființelor vii și simțitoare cu demnitate, bunătate și respect."

loading...
PUTETI CITI SI...