Rușii susțin că au obținut documente dintr-un laborator american din Ucraina în care se fabricau arme biologice

Postat la: 26.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Rușii susțin că au obținut documente dintr-un laborator american din Ucraina în care se fabricau arme biologice

Ministerul rus al Apărării a primit date care „demonstrează încă o dată că Statele Unite dezvoltă arme biologice pe teritoriul Ucrainei", - „faptele de colectare a tulpinilor de virus gripal aviar care pot depăși bariera interspecie", a spus șeful departamentului forțele de apărare împotriva radiațiilor, chimice și biologice (RCBZ) general-locotenent Igor Kirillov.

Este vorba despre documente pe care militarii ruși le-au confiscat din laboratorul rezervației biosferei din Askania-Nova (regiunea Kherson). Aceste materiale confirmă implicarea Institutului de Medicină Veterinară din Harkov în proiectele americane U-P-8, P-444 și Flu-Fly-Way. Potrivit lui Kirillov, scopul acestor programe este „acela de a evalua condițiile în care procesele de transmitere a agenților patogeni ai infecțiilor semnificative din punct de vedere economic pot deveni incontrolabile", inclusiv crearea de riscuri pentru securitatea alimentară.

„În același timp, departamentul militar american studiază în mod activ aceste infecții semnificative din punct de vedere economic în afara teritoriului național în biolaboratoarele situate de-a lungul granițelor oponenților săi geopolitici. Acest lucru confirmă încă o dată că Statele Unite dezvoltă componente de arme biologice în afara jurisdicției naționale, inclusiv pe teritoriul Ucrainei." a spus generalul locotenent.

loading...
PUTETI CITI SI...