Robert Negoita a platit printr-o firma de casa infiintata cu doua zile inainte de licitatie 100.000 de euro pe pensule si trafaleti

Postat la: 30.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Robert Negoita a platit printr-o firma de casa infiintata cu doua zile inainte de licitatie 100.000 de euro pe pensule si trafaleti

Robert Negoita, primarul sectorului 3 al Capitalei, mai coace un tun financiar. SRL-ul Algorithm Construcții a făcut un contract cu un alt SRL în 2017 pentru livrare matetiale de construcții pe care acum vrea sa-l prelungească solicitând o hotărâre de Consiliu pentru ca valoarea contractului să poată depăși 100.000 de euro.

Suma nu e aleasa intamplator, așa a stabilit Negoita, că ce trece de 100.000 de euro sa fie aprobat de consiliul local ca să-și asume consilierii, să se difuzeze, să se împartă răspunderea. Dar, ce să vezi, în proiectul de Hotărâre, care este pe ordinea de zi din aceasta saptamana (joi) se vorbeste de un contract 1 din 17.01.2017. Căutând date despre firma respectivă (BRIFAST SRL) constatam că a fost infiintata pe 15.11.2017! Deci a incheiat contractul înainte să se înființeze!?

Mergem mai departe cu citirea anexelor proiectului de Hotărâre si vedem că e o greșeală (care poate fi si intenționată, dacă cineva,ar fi vrut să nu bată la ochi nr 1 al contractului). In expunerea de motive se observa că data corectă a contractului e 17.11.2017 și nu 17.01.2017. Dar, de aici incolo treaba devine tot mai interesantă! Firma respectivă, pe 15.11.2017 s-a înființat, pe 16.11.2017 prezenta deja oferta primariei, iar pe 17 încheia primul ei contract. Cu cine? Cu Primaria Sectorului 3.

Se pune fireasca intrebare, cum a câștigat contractul? Din ce se prezintă in expunerea de motive, l-a câștigat pentru ca a prezentat o ofertă pentru patru produse (pensulă, mistrie, cancioc si trafalet) mai mică decat alte două firme mari din piață! Apoi, iar se pune o intrebare, ce a cumpărat SRL-ul Primăriei (Algorithm Construcții) de peste 100.000 de euro? Iar nu se știe, pentru că in contract se spune "materiale de construcții", nu "trafaleti, mistrii, pensule sau cancioace", asar cum s-a solicitat în cererea de ofertă. Ca atare, Negoita vrea sa prelungeasca un contract de 100.000 de euro, o cifra imensa pentru "trafaleti, mistrii, pensule sau cancioace", pentru o firma de casa. Si probabil, va tot continua sa propuna aceasta prelungire ori de cate ori va putea si consiliul ii va fi favorabil.

Sa ne uitam la câți bani s-au scurs in 2018, prin consiliul de administrație al firmei ALGORITHM CONSTRUCȚII S3 SRL: peste 300 mii RON net, peste 525 mii RON brut, pentru 5 persoane, care sunt reprezentantii firmei primariei Sectorului 3:
- Cosocariu Alexandru Dan (fost consilier local PNL)
- Dede Daniela (reprezentant al alianței electorale PSD-UNPR-PC la biroul electoral în 2014, soțul, Dede Tănase, lucrează că Expert Clasa I în cadrul Primăriei Sectorului 3)
- Marinescu Gabriel Mircea (expert Primăria Sector 3 - Director Management Proiecte)
- Matache Doina Florentina (directoare Școală Gimnazială Specială Nr. 5)
- Ușurelu Gabriel Alexandru (candidat PMP la Consiliul local Sectorul 3)

DREPT LA REPLICĂ

De la ALGORITHM CONSTRUCȚII S3
Către ZIUA NEWS
Referitor răspuns la articolul „Robert Negoita a platit printr-o firma de casa infiintata cu doua zile inainte de licitatie 100.000 de euro pe pensule si trafaleti" publicat în data de 30 ianuarie 2019
Data 31 ianuarie 2019

Urmare publicării artiolului „Robert Negoiță a plătit printr-o firmă de casă înființată cu două zile înainte de licitație 100.000 de euro pe pensule și trafaleți" din data de 30 ianuarie 2019, vă rugăm să primiți din partea noastră următorul drept la replică:
Contractul încheiat cu compania BRIFAST S.R.L. la care faceți referire (contract publicat pe site-ul companiei noastre - www.acs3.ro - din momentul în care a fost încheiat) este un contract generic de furnizare de materiale de construcții, valoarea de 100.000 EUR fiind suma maximă ce poate fi decontată pe baza comenzilor succesive de livrare pe care le facem către ei. Precizăm, de asemenea, că pentru fiecare comandă către aceștia facem o cerere prealabilă de oferte în piață și ajungem să achiziționăm de la ei numai în situația în care au prețurile și condițiile de livrare cele mai favorabile nouă.
Achizițiile de la BRIFAST S.R.L. care s-au făcut în baza acestui contract sunt cele aferente facturilor fiscale care au fost publicate toate pe site-ul companiei noastre (www.acs3.ro) încă din momentul în care au fost înregistrate în contabilitate. După cum oricine este interesat ar fi putut vedea, achizițiile au presupus materiale de construcții diverse (vezi anexa cu materialele achiziționate), nu numai pensulă, mistrie, cancioc și trafalet.
În ceea ce privește cheltuielile cu membrii Consiliului de Administrație, tot conform informațiilor publicate pe site-ul nostru (www.acs3.ro), indemnizația președintelui CA este de 12.000 lei / lună, iar cea a celorlalți membri de 15% din această sumă ca indemnizație pentru fiecare ședință. Ședințele CA se organizează în compania noastră în momentul în care este necesară achiziționarea de servicii și/sau produse cu valoare mai mare de 10.000 EUR, regulă stabilită prin hotărâre a Consiliul Local Sector 3. Deși avem în desfășurare cel mai mare șantier din București în acest moment, nu am avut mai mult de două ședințe ale CA pe lună.
Desemnarea membrilor Consiliului de Administrație a fost făcută perfect legal, respectând prevederile OUG 109/2011 cu modificările ulterioare, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.
Date fiind toate acestea, la care se adaugă toate informațiile financiar-contabile ale companiei noastre care sunt publicate pe site imediat ce sunt înregistrate contabil, vă rugăm să faceți rectificările care se cuvin în articolul mai sus amintit, publicat ieri.

loading...
PUTETI CITI SI...