Raportul Comisiei Strategice a SUA: De ce anumite războaie nu trebuie câștigate ci doar continuate

Postat la: 16.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Raportul Comisiei Strategice a SUA: De ce anumite războaie nu trebuie câștigate ci doar continuate

În 2002, administrația George W. Bush a retras Statele Unite din Tratatul Rachetelor Antibalistice (ABM), semnat împreuna cu URSS în 1972. În 2019, Statele Unite au decis să suspende aplicarea Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, pentru interzicerea rachetelor cu raza medie și mică de acțiune, semnat în 1987, iar Moscova a luat imediat aceeași decizie.

În 2023, Rusia a anunțat că își suspendă participarea la Noul START, tratatul pentru reducerea la jumătate a armelor strategice ofensive, semnat în 2009, urmașul tratatului START semnat de SUA și URSS în 1991 și al tratatelor SALT 1 și SALT 2, din anii 1970. În 2020, respective 2021, SUA si Rusia s-au retras din Tratatul Cer Deschis (pentru supravegherea aeriana a teritoriul participanților), semnat în 1992. În 2015, Rusia s-a retras din Tratatul Forțelor Convenționale din Europa.

Acum se apropie sfârșitul Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare, semnat în 1996 și la care au aderat aproape toate statele lumii. SUA nu l-au ratificat până acum, însă s-au supus interdicției de a testa arme nucleare. La începutul acestei luni, președintele Vladimir Putin a sugerat că Rusia ar putea relua testele nucleare, dacă Duma de Stat va retrage ratificarea tratatului.

Pe 12 octombrie, Comisia pentru Postura Strategica a SUA (comisie a Congresului formată din reprezentanți ai ambelor partide) a publicat un raport ce arată că Washingtonul trebuie să se pregătească pentru posibile războaie simultane cu Rusia și China. Pentru aceasta, SUA trebuie să-și extindă forțele convenționale, să-și întărească alianțele și să-și îmbunătățească programul de modernizare a arsenalului nuclear.

"SUA și aliații trebuie să fie pregătiți să descurajeze și să învingă simultan ambii adversari", arată raportul comisiei. "Ordinea internațională condusă de SUA și valorile pe care le susține sunt supuse riscului venit din partea regimurilor autoritare chinez și rus". Unul dintre autorii raportului a declarat pentru Reuters că Washingtonul se teme că între Rusia si China va exista o coordonare la nivel strategic și militar, motiv pentru care a fost luată în calcul varianta unui război pe două fronturi.

Raportul mai arată că amenințarea Rusiei și a Chinei va deveni acută în intervalul 2027-2035, motiv pentru care deciziile privind pregătirea trebuie luate acum. Programul pentru modernizarea armelor nucleare americane, care a început în 2010, este estimat la circa 400 de miliarde de dolari, până în 2046. Alte recomandări ale raportului sunt desfășurarea mai multor arme nucleare în Asia și Europa, dezvoltarea unor planuri pentru desfășurarea unei părți sau a întregii rezerve de arme nucleare americane, fabricarea bombardierelor invizibile B-21 și fabricarea mai multor submarine din clasa Columbia decât a fost stabilit până acum.

Raportul, care corespunde obiectivelor complexului militaro-industraial din SUA, contrazice poziția președintelui Biden, conform căruia actualul arsenal nuclear american este suficient pentru a descuraja forțele combinate ale Rusiei și Chinei. Raportul este in acord cu analizele neoconservatoare publicate imediat după invazia rusa in Ucraina, care arătau că pot învinge Rusia și China simultan - "SUA pot merge în timp ce mestecă gumă" suna figura de stil.

"Războiul este o fraudă" scria, în anii 1930, generalul american Smedley Butler (care luptat în războiul din Filipine, în America Centrală, în Revoluția mexicană). Atunci când războaiele în desfășurare dau semne că se apropie de final, trebuie inventate alte conflicte care să mențină fluxurile de miliarde de dolari.

"După ce a pompat 160 de miliarde de dolari pentru actorul Zelenski, în încercarea futilă de a epuiza Rusia și pe Putin, acum se pregătesc să arunce prosopul peste eșecul de acolo și să se îndrepte spre următorul. Firește, ei nu îl consideră un eșec, câtă vreme comercianții lor de arme și finanțiștii de pe Wall Street și-au astâmpărat foamea de profit.

Ce coincidență că, exact când Ucraina pare să piardă, cea mai militarizată țară din lume, cu cele mai mari mecanisme de supraveghere din istorie, a fost surprinsă de un atac al câtorva musulmani din lumea a treia, cu camionete, parapante și rachete improvizate. Se pare că acest episod a fost o producție teatrală coordonată, cu civili nevinovați drept carne de tun, pentru a genera mânie și ură. Nevinovații mor, în timp ce creatorii haosului profită", scrie Jim Quinn, pe blocul The Burning Platform.

"Războiul nu trebuie să fie câștigat, el trebuie doar să fie continuu. Societatea ierarhică este posibila doar în sărăcie și ignoranță. În principiu, efortul de război este planificat mereu pentru a menține societatea la limita înfometării" - George Orwell, 1984.

"Nimeni nu va câștiga războiul acesta dintre Israel și Hamas, pentru simplul motiv că este un război ce nu trebuie câștigat de nimeni. Biden trimite deja prima tranșă de 8 miliarde de dolari pentru Israel, pe lângă miliardele pe care le-a oferit până acum, miliarde pe care le-au folosit pentru a-i mitui se politicienii americani astfel încât aceștia să aprobe și mai mulți bani.

Nimeni a câștigat războiul din Siria. Nimeni a câștigat războiul din Libia. Nu va fi permisă încheierea războiului din Ucraina. Irakul și Afganistanul au fost puse doar în așteptare pentru moment, până când butoaiele acestea cu pulbere vor fi aprinse din nou.

Războiul este o fraudă și așa vor fi mereu. Statul profund se folosește de puterea propagandei, de politicieni de toate orientările, de conglomeratele media, de Wall Street pentru a menține furia, nemulțumirea și ura care aduc profituri. Masele sunt manipulate pentru a susține aceste războaie prin tehnici sofisticate care apelează la emoțiile lor, la sentimente, știind că masele au fost prostite vreme de decenii prim îndoctrinarea mascată sub forma educației.

Acum lorzii războiului pornesc un nou conflict. Va urma probabil o operațiune sub drapel fals menită să ne sporească ura față de Iran. Complexul militaro-industrial și una dintre portavocile lui - senatorul Lindsey Graham - abia așteaptă. Imediat ce rachetele vor începe să zboare deasupra Orientului Mijlociu, lumea va fi obligată să aleagă o tabără, iar atunci se va dezlănțui iadul."

loading...
PUTETI CITI SI...