Raport secret: Armata Chinei dezvoltă arme de control al creierului pentru a influența liderii guvernamentali

Postat la: 08.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Raport secret: Armata Chinei dezvoltă arme de control al creierului pentru a influența liderii guvernamentali

Armata Populară de Eliberare a Chinei dezvoltă armament de control al creierului. Aceste arme avansate de înaltă tehnologie pot, de asemenea, să manipuleze gândurile oficialilor guvernamentali sau chiar ale unor populații întregi, a relatat The Washington Times. O copie a raportului de 12 pagini a fost achiziționată de The Washington Times.

Aceste arme folosesc tehnologii precum microundele sau energia dirijată pentru a ținti direct și a influența creierul uman. Raportul evidențiază faptul că amenințarea reprezentată de armele de război cerebral ale Chinei nu este doar o posibilitate teoretică. Ea ar putea deveni o preocupare reală în conflictele viitoare, adaugă acesta.

"Fără ca mulți să știe, Partidul Comunist Chinez (PCC) și Armata Populară de Eliberare (APL) a acestuia s-au impus ca lideri mondiali în dezvoltarea armelor de neurostrike", se arată în raport. "Enumerarea, țintirea și prăbușirea programului de neurostrike al Partidului Comunist Chinez", a adăugat raportul. În mod surprinzător, au existat cercetări sau discursuri publice limitate cu privire la această capacitate militară emergentă.

În decembrie 2021, Departamentul de Comerț al SUA a luat măsuri prin impunerea de sancțiuni împotriva Academiei de Științe Medicale Militare din China și a 11 entități asociate.

Această listă interzice exportul de tehnologie americană către aceste entități fără o licență guvernamentală, a relatat The Washington Post. Motivul sancțiunilor a fost presupusa implicare a acestora în utilizarea metodelor de biotehnologie pentru a ajuta scopurile militare chineze, inclusiv dezvoltarea de arme despre care se pretinde că ar avea capacitatea de a controla oamenii.

În plus, Departamentul Comerțului a adăugat peste o duzină de companii chineze pe lista neagră. Această acțiune s-a bazat pe implicarea acestora în sprijinirea eforturilor de modernizare a armatei chineze și pe sprijinul acordat de acestea programului de armament și industriei de apărare a Iranului.

"Urmărirea științifică a biotehnologiei și a inovației medicale poate salva vieți", a declarat secretarul pentru Comerț, Gina Raimondo, într-o declarație. "Din nefericire, China alege să folosească aceste tehnologii pentru a urmări controlul asupra poporului său și reprimarea membrilor grupurilor minoritare etnice și religioase. Nu putem permite ca mărfurile, tehnologiile și programele informatice americane care sprijină știința medicală și inovarea biotehnică să fie deturnate spre utilizări contrare securității naționale a SUA."

loading...
PUTETI CITI SI...