Procurorul Balaban și-a schimbat vocația: a devenit dealer imobiliar după un algoritm demn de invidiat

Postat la: 15.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Procurorul Balaban și-a schimbat vocația: a devenit dealer imobiliar după un algoritm demn de invidiat

Procurorul vâlcean Fane Balaban și câțiva colegi de breaslă au gândit o schemă de îmbogățire rapidă din preluarea și tranzacționarea proprietăților sechestrate de la suspecții/inculpații pe care tot ei îi cercetează... bineînțeles în detrimentul statului român, care îi mai și plătește gras.

În ultima perioadă am constatat că au început să fie condamnați cu executare hackerii vâlceni cercetați penal de Fane Balaban. Interesant este, insa, ca procurorul nostru a început să vâneze suspecții cu proprietăți imobiliare de valoare de prin Vâlcea și împrejurimi pe care să le pună sub sechestru, aparent pentru recuperarea prejudiciilor!

Schema gândită de Fane Balaban și prietenii săi (probabil sunt implicați și alți procurori/judecători/lichidatori etc.) este simplă și eficientă: alege suspecții care dețin terenuri/imobile de valoare, îi cercetează și îi convinge să își recunoască vinovăția în schimbul promisiunii că vor primi pedepse cu suspendare (ca să nu se surmeneze prea tare cu treaba de procuror), le pune proprietățile sub sechestru, iar după ce sunt condamnați definitiv, lucrează cu lichidatorii pentru ca proprietățile respective să fie scoase la vânzare pe modul invizibil, în mod repetat, până le scade valoarea de mai multe ori.

În acest moment Fane Balaban & Co. le achiziționează frumos la prețuri derizorii (prin intermediari că doar nu sunt proști) și le folosesc în interes propriu sau le scot la vânzare, profitul obținut ajungând până la 1000 %.

De exemplu, Vasile-Daniel Chiș (condamnat de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 2019/90/2021) deține un teren de circa 5.000 mp pe strada Ostroveni, Râmnicu-Vâlcea, cu o valoare estimată de circa 500.000-700.000 EUR, amplasat în vecinătatea unui teren care ar fi al lui Fane Balaban, conform surselor noastre, cel care a fost procurorul de caz care a trimis dosarul în judecată și l-a pus sub sechestru. Similar, Constantin Cornel Diaconu (condamnat în același dosar) ar deține un imobil în municipiul București, zona Cotroceni, estimat la circa 700.000 EUR.

loading...
PUTETI CITI SI...