Primar acuzat de jaf şi violenţe la drumul mare. "A încercat să o dezbrace pe prietena mea, timp în care încerca să se descheie la pantaloni"

Postat la: 22.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Primar acuzat de jaf şi violenţe la drumul mare.

Edilul unei comune este protagonistul unui caz penal, care este cercetat de cadrele de la Serviciul Criminalistic al Poliţiei Neamţ.

Relaţiile deloc amicale dintre Cezar Mihai Voroneanu, primarul interimar al localităţii Bârgăuani, judeţul Neamţ şi un consătean, Sorinel Voroneanu, vechi de ceva vreme, şi-au consumat un nou episod la drumul mare, în după amiaza zilei de 21 iulie. Ultimul dintre cei doi consăteni, între care nu este nicio legătură de rudenie, susţine că a fost agresat în trafic, întâi verbal şi apoi fizic pe Drumul Naţional 15C Piatra Neamţ - Roman, la Bălăneşti.

Circumstanţele exacte ale derulării ostilităţilor vor fi stabilite de poliţişti, în acest moment fiind cert că Sorinel Voroneanu şi prietena sa, Irina Pârvu, au ajuns la CPU al Spitalului Judeţean. „Pe data de 21 iulie 2020, colegii din cadrul Postului de Poliţie Ştefan cel Mare au fost sesizaţi de un bărbat de 53

de ani, din Bârgăoani, despre faptul că a fost deposedat de o sumă de bani de către un alt bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeaşi localitate. În cauză continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc fapta şi a veridicităţii aspectelor reclamate", a declarat Georgiana Moşu, purtător de cuvânt al Poliţiei Neamţ. În ziua menţionată, Sorinel Voroneanu, împreună cu prietena, se întorcea de la Piatra Neamţ către casă, cu maşina.

„La un moment dat, ne-a depăşit un Audi cu numere de Bulgaria, la volanul căruia se afla Cezar Mihai Voroneanu, primar interimar. A oprit în dreptul maşinii noastre şi a început şi să ne înjure şi să facă gesturi obscene. Apoi a mai mers nici 200 de metri, a tras pe dreapta şi a sărit în faţa maşinii, fiind nevoit să opresc ca să nu-l accidentez. A venit la geamul din dreapta faţă, unde era prietena mea şi i-a smuls telefonul din mână pentru că filma. A deschis portiera şi a dat-o jos pe prietena mea, reproşându-i că de ce filmează. A trecut la violenţe, a lovit-o cu pumnii şi a încercat să o dezbrace susţinând că o violează, timp în care încerca să se descheie la pantaloni", a declarat reclamantul.

El spune că a sărit în ajutorul amicei sale, dar a fost şi el agresat. Femeia a fost cea care a sunat la 112, în scurt timp ajungând la locul altercaţiei o ambulanţă SMURD şi forţele de ordine. Până atunci, primarul ar fi luat din contact cheia autoturismului oponentului, dar şi o sumă de bani din habitaclu. „Am apucat să traversez drumul, timp în care Cezar Voroneanu mi-a luat cheia de la maşină, singura, drept pentru care şi acum (astăzi - n.r.) autovehiculul e tot acolo. Mi-a mai luat din maşină 310 lei, care erau la vedere, apoi a plecat", mai susţine Sorinel Voroneanu.

La spital, investigaţiile au arătat că victimele au suferit leziuni la cap, faţă, coaste şi picioare, bărbatul, în timp ce femeia avea o contuzie bazinală şi tasare vertebre. Pentru a proba cele reclamate, cei doi vor pune la dispoziţia anchetatorilor câteva înregistrări video ale incidentului. Între primar şi consăteanul său este o relaţie încordată ce datează de mai mult timp. În septembrie 2019, Sorinel Voroneanu a fost iar „ţinta" edilului, care l-a ameninţat cu o armă, iar în urma acestui incident o instanţă de judecată a emis un ordin de protecţie.

Primarul nu avea voie să contacteze victima în nici un fel, nici măcar telefonic şi nu trebuia să se apropie de ea la mai puţin de 50 de metri, timp de trei luni. În luna menţionată, ei s-ar fi întîlnit pe un drum agricol, ambii erau fiind la volan. „A oprit în dreptul meu şi a scos pe geamul maşinii ţeava unei puşti, mi-a arătat un cartuş şi a zis: «ăsta îl ţin pentru tine», datorită faptului că mi-ai făcut plângeri penale şi mi-ai trimis percheziţii acasă", susţinea Sorinel Voroneanu.

Anterior cererii pentru obţinerea ordinului de protecţie, pe numele primarului a fost depusă o altă plângere penală, tot de către tizul edilului, pentru ameninţare. Petentul arăta că a fost amenţat şi jignit telefonic, aspecte pe care le proba cu înregistrări ale convorbirii. Cezar Mihai Voroneanu mai are şi alte probleme penale, fiind cercetat penal şi într-un dosar ce viza fapte asimilate infracţiunii de braconaj cinegetic.

loading...
PUTETI CITI SI...