Primăria interlopă a Capitalei: Nicușor Dan îi bagă-n conturi un milion de euro lui Manu Bombardieru ginerele lui Sile Cămătaru

Postat la: 19.05.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Primăria interlopă a Capitalei: Nicușor Dan îi bagă-n conturi un milion de euro lui Manu Bombardieru ginerele lui Sile Cămătaru

Totul începe cu primarul USR al sectorului 2, Radu Mihaiu, care a expropriat un teren de peste 10.000 de mp pentru a construi Parcul Moroeni. Locul era în momentul respectiv în proprietatea lui Manu Bombardieru, finul lui Sile Cămătaru. Despăgubirea încasată de acesta de la statul român va fi de aproximativ 2 milioane de euro.

Exproprierea acestui teren a fost inițiată de Primăria Sectorului 2 în august 2020, când valora 1 milion de euro și avea un alt proprietar. Deși cererea a ajuns la Consiliul General al Capitalei, a primit aviz negativ. Terenul de 10.234 mp din Sectorul 2 al Capitalei, situat în strada Moroeni, nr. 56A, a fost cumpărat apoi, în decembrie 2020, de Manu Bombardieru, ginerele lui Sile Cămătaru, de la Michael Rossler pentru aproximativ 1 milion de euro, mai spun jurnaliștii de investigație.

Tranzacția a avut loc la câteva luni de la venirea la primăria Capitalei a lui Nicușor Dan, respectiv a lui Radu Mihaiu la Sectorul 2, foști colegi în USR și încă prieteni foarte buni, se arată în ancheta jurnalistică a celor de la cetateanul.net. Între timp, procedura de expropiere a fost reluată de edilul de la Sectorul 2, anul trecut, când Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, a aprobat și Hotărârea de expropriere.

Doar că, în 2023, cota de piață a acestui teren aproape că s-a dublat, conform expertizelor întocmite şi actualizate pentru anul 2023 de Camera Notarilor Publici, ajungând astfel la valoarea de aproximativ două milioane de euro. Practic, Manu Bombardieru a făcut un profit de 1 milion de euro în 3 ani, doar semnând un act de vânzare - cumpărare la momentul potrivit, mai spun sursele. Numele său real este Dan Emanuel Daniel și are 42 de ani. Pe lângă cartea de vizită dată de titulatura de ginere al lui Sile Cămătaru, Manu este proprietarul unui cunoscut club din Capitală, "Tranquilla."

loading...
PUTETI CITI SI...