Omul cu care USR-PLUS atacă o primărie importantă: alte contracte cu statul și traseism!

Postat la: 09.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Omul cu care USR-PLUS atacă o primărie importantă: alte contracte cu statul și traseism!

Este un scandal fără precedent între PNL și USR, după ce s-a aflat că Ludovic Orban a dat o dispoziție prin care le-a cerut liberalilor să identifice toți traseiștii ajunși la Uniunea Salvați România.

Deși au candidați comuni la alegerile locale din Capitală, lucrurile nu sunt deloc roz între USR și PNL. "Un fugar celebru", care a dezertat din tabăra PNL și s-a dus la USR, fost viceprimar PNL de Alba Iulia, a „gustat din plin" contracte cu Statul Român, după cum a dezvăluit presa locală. Concret, Gabriel Pleșa este omul pe care USR-PLUS îl propune pentru fotoliul de primar al Alba Iuliei. Pleșa a fost viceprimarul Alba Iuliei și a părăsit PNL-ul la începutul acestui an.

Fostul liberal nu este doar politician,ci și un om de afaceri. Gabriel Pleșa este asociat la două firme: VIVA SRL - unde deține 50% din acțiuni, iar celelalte 50 de procente aparțin fratelui său Călin Aurel Pleșa. Din depozitele VIVA SRL s-au aprovizionat prin achiziție directă primării ca Sebeș, Blaj, Ighiu sau companii ca APA CTTA, toate conduse de lideri PNL.

În 2019, firma a avut 35 de contracte cu statul, prin achiziție directă, în valoare de 59.438 de lei. Printre instituțiile sau primăriile care au achiziționat direct de la firma fraților Pleșa în 2019, se numără Spitalul Aiud, Primăria Aiud, comuna Noșlac, Primăria Blaj, sau liceul Tehnologic "Alexandru Domșa" din Alba Iulia.

 

loading...
PUTETI CITI SI...