O navă a serviciilor secrete rusești se află de câteva săptămâni în largul coastelor Hawaii și adună informații!

Postat la: 19.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

O navă a serviciilor secrete rusești se află de câteva săptămâni în largul coastelor Hawaii și adună informații!

Paza de Coastă a SUA a declarat miercuri că monitorizează o navă rusă în apropierea insulelor Hawaii. De asemenea, aceștia au spus că se coordonează cu Pentagonul și oferă actualizări ale navei. Nava este monitorizează de câteva săptămâni, scrie Business Insider.

USCG a anunțat într-un buletin că a supravegheat nava, despre care se crede că este o "navă de colectare de informații".

"Ca parte a operațiunilor noastre zilnice, urmărim toate navele din zona Pacificului prin intermediul mijloacelor de suprafață și aeriene și al capacităților agențiilor comune", a declarat comandorul Dave Milne, șeful departamentului de afaceri externe al Gărzii de Coastă, într-un comunicat.

Navele militare străine pot călători liber prin apele americane, dar "navele militare sub pavilion străin au fost adesea observate operând și zăbovind" în "zona de intervenție" a Gărzii de Coastă.

"Paza de Coastă operează în conformitate cu legile internaționale ale mării pentru a se asigura că toate națiunile pot face același lucru fără teamă sau contestație. Acest lucru este deosebit de important pentru a asigura libertatea de mișcare și de navigație în întregul Pacific Albastru", a declarat Milne.

O înregistrare video a navei ruse a arătat coordonatele de latitudine și longitudine care sugerează că nava se afla la aproximativ 160 de kilometri de Honolulu, a relatat HawaiiNewsNow.

Un locotenent-colonel de marină în retragere a declarat atunci pentru KHON că Uniunea Sovietică obișnuia să trimită nave de informații pentru a zăbovi în apropiere de Hawaii în timpul Războiului Rece.

"Tacticile, tehnicile și procedurile pe care i-am văzut pe sovietici făcându-le în timpul Războiului Rece par să reapară din nou sub steagul rusesc", a declarat locotenent-colonelul Hal Kempfer. "Aceasta pare a fi una dintre acele probleme pe care aș indica faptul că navele serviciilor secrete rusești ar putea fi în largul coastelor Hawaii."

loading...
PUTETI CITI SI...