Nicușor Dan dublează gardurile de la Cimitirul Bellu ca să nu fugă morții după ce s-au răsucit în mormânt de un așa primar!

Postat la: 07.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Nicușor Dan dublează gardurile de la Cimitirul Bellu ca să nu fugă morții după ce s-au răsucit în mormânt de un așa primar!

Nicușor Dan a trecul la "next level". Daca alți primari ai Capitalei reasfaltau la cateva luni de mantuială pentru a da de lucru firmelor de casă, ori dublau bordurile de mai multe ori pe mandat, Nicușor Dan s-a gândit sa dubleze gardurile... Gardurile cimitirelor, ca să fie sigur că morții n-au cum să fugă neam!

Așa că a trecut la dublearea gardului din Cimitirul Bellu. Monument istoric. Patrimoniul istoric care tine de Administrația Cimitirelor de la Primăria Municipiului București. Și în motivarea lucrarii apare o explicație inedită, anume ca gardul de patrimoniu ar trebui "mascat" cu iederă, ca să dea frumos... Si ca sa nu se distruga manumentul "se dublează" cu un gard de sârmă pe care să se agațe iedera. Bineînțeles că de lucrări se ocupă regia autonomă a PMB, dar care nu a obtinut, implicit, si autorizare in consiliul local, cum ar fi trebuit în caz de lucrări de patrimoniu (reparare, restaurare etc.). PMB nu ne-a raspuns la solicitare ca să aflam costurile, ceea ce ne indreptateste sa credem ca lurarile au fost supra evaluate și cu furnizori de materiale din firmele "din portofoliul" lui Nicușor Dan.

Așadar, iederă cu mult beton și garduri. Că nu dădea bine ce gândise administrația lui Pache Protopopescu, care a sistematizat Cimitirul Bellu (fost Bellio, după numele proprietarului anterior al terenului (o livadă în care se creșteau citrice acum mai bine de 250 de ani). Așa că Nicușor Dan a voit să intre în istorie cu o "mutare" genială: a construit lângă gard un alt gard. Ce contează că edilul nostru a mai încălcat o dată legea. După cum se vede din imaginile prezentate de ziarul nostru, "lucrarea" nu se încadrează la nicio categorie, intrucat gardul original este afectat atat fizic cat si estetic. Plus că nu se mai vede monumentul, ceea ce este contrar scopului in sine!

Legea autorizării în construcții Nr 50/1991 cu modificări și completări:"(2) Se pot execută fără autorizaţie de construire/desfiinţare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor amplasate în zone de protecţie a monumentelor sau în zone construite protejate, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, ori dacă acestea nu reprezintă construcţîi cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate: lucrări de reparaţii minore la finisaje exterioare cu condiţia să se păstreze materialul, culoarea şi textura finisajului; reparaţii la împrejmuiri, acoperişuri, învelitori sau terase, trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces, atunci când nu se schimbă forma acestora şi materialele din care sunt executate.

loading...
PUTETI CITI SI...