Încă o moarte suspectă în dosarul mitei ucrainiene pentru Biden și Biden junior

Postat la: 17.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Încă o moarte suspectă în dosarul mitei ucrainiene pentru Biden și Biden junior

Contabilul principal al Burisma Energy din Ucraina, care s-a oferit să furnizeze autorităților americane dovezi cu privire la infracțiunile financiare în care au fost implicați Joe și Hunter Biden, a fost găsit mort înainte de a putea depune mărturie.

Informatorul Burisma a fost identificat ca fiind soția fostului proprietar al companiei Burisma, Mykola Lisin, care a murit tot în circumstanțe suspecte în anii administrației Obama, când vicepreședintele Joe Biden și fiul său Hunter au activat în Ucraina.

Giuliani a discutat despre soarta denunțătorului decedat în timpul unui interviu în "Raportul de sâmbătă " al Newsmax cu Rita Cosby.

Potrivit lui Giuliani, care a scos la lumină notoriul "Laptop din iad" al lui Hunter Biden, denunțătorul a fost contabilul principal la Burisma, compania de energie ucraineană coruptă.

În timpul mandatului lui Joe Biden în funcția de vicepreședinte sub Obama, Burisma l-a compensat pe Hunter cu zeci de mii de dolari pe lună pentru poziția sa în consiliul de administrație al companiei, în ciuda lipsei sale complete de experiență în sectorul energetic.

În acea perioadă, vicepreședintele Biden a retras ajutorul SUA către Ucraina ca mijloc de a presa guvernul să-l demită pe Viktor Shokin, un procuror superior care a investigat firma Burisma și pe proprietarul său pentru activități frauduloase.

Giuliani, care a fost anterior avocatul președintelui Donald Trump, spune că informatorul s-a oferit să furnizeze unui avocat american informații financiare extrem de compromițătoare despre familia Biden.

Cu toate acestea, Giuliani spune că autoritățile americane au făcut tot ce au putut pentru a o ignora, trimițând cazul ei la diferite birouri în încercarea de a o face să plece.

El a dezvăluit că procurorul general din Pittsburgh a investigat inițial cazul.

Dar ancheta a fost transferată ulterior la Procuratura din Delaware, sub fostul Procuror General Bill Barr.

loading...
PUTETI CITI SI...