Misterioasa blondă care îl însoțea pe șeful Telegram a dispărut și ea după reținerea lui Pavel Durov

Postat la: 26.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Misterioasa blondă care îl însoțea pe șeful Telegram a dispărut și ea după reținerea lui Pavel Durov

După arestarea lui Pavel Durov (șeful Telegram) în Franța, Yulia Vavilova, tânăra de 24 de ani, a încetat să mai comunice, potrivit presei ruse.

Se consideră că ea este partenera de viață a șefului Telegram, cât și asistenta lui, despre care se vorbește foarte vag în primele știri după reținerea lui Durov. Potrivit datelor preliminare, Yulia Vavilova ar fi fost reținută la Paris, împreună cu Pavel Durov. Potrivit canalului rus de telegram Baza, care citează rudele fetei, ultima dată când Iulia Vavilova și-ar fi sunat mama a fost în urmă cu două zile.

Pe 16 august, Yulia a postat pe povestea ei de Instagram că a zburat în Azerbaidjan din Kazahstan. Pe fundalul fetei era vizibil un avion privat. Tot din Azerbaidjan, ea a postat poze cu analize prin mesagerie. Judecând după rețelele de socializare, Yulia locuiește în Dubai și se regăsește adesea în locurile în care se află Pavel Durov. În noaptea de 25 august, Yulia a încetat să mai apară online.

Arestul în Franţa al CEO-ului aplicaţiei de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a fost prelungit duminică şi ar putea dura până la 96 de ore. Arestul a fost prelungit duminică seara, la o zi după ce şeful Telegram a fost arestat pe un aeroport din Paris, un mandat fiind emis împotriva sa de către anchetatorii francezi pentru diverse infracţiuni legate de serviciul său de mesagerie criptată.

Însoţit de garda sa de corp şi de „asistentul" său - așa cum descrie presa franceză omul/persoana, miliardarul în vârstă de 39 de ani a fost arestat sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget, la nord de Paris, a declarat pentru AFP o sursă apropiată cazului. Fondatorul Telegram sosise de la Baku şi urma să petreacă cel puţin seara la Paris, unde planificase să ia cina, a adăugat o sursă apropiată anchetei.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, judecătorul de instrucţie din Paris însărcinat cu această anchetă judiciară, care se concentrează în special asupra faptelor comise în bandă organizată, a prelungit duminică seara arestul său preventiv. Aceasta ar putea dura maximum 96 de ore. La sfârşitul acestei perioade, Pavel Durov ar putea fi eliberat sau prezentat acestui magistrat în vederea unei eventuale inculpări.

Biroul însărcinat cu combaterea violenţei împotriva minorilor (Ofmin) a emis un mandat de arestare pe numele lui Pavel Durov pentru infracţiuni care variază de la fraudă la trafic de droguri, hărţuire informatică, crimă organizată, apologie a terorismului şi fraudă, a explicat una dintre sursele apropiate cazului. De atunci, la o dată nespecificată, a fost deschisă o anchetă judiciară de către unitatea cibernetică (J3) a Junalco (tribunalul naţional pentru combaterea crimei organizate), potrivit unei alte surse apropiate cazului.

Justiţia îi reproşează lui Pavel Durov că nu a luat măsuri împotriva utilizării în scopuri penale a mesageriei de către abonaţii săi, în special prin lipsa de moderare şi de cooperare cu anchetatorii.

„Pavel Durov nu are nimic de ascuns şi călătoreşte frecvent în Europa", a precizat Telegram pe propriul canal duminică seara. „Este absurd să spui că o platformă sau proprietarul acesteia sunt responsabili pentru abuzurile" găsite pe acea platformă, a adăugat compania.

Serviciul de mesagerie online lansat în 2013 de Pavel Durov şi fratele său Nikolai, pe care comunicaţiile pot fi criptate de la un capăt la altul şi care are sediul central în Dubai, s-a poziţionat în contradicţie cu platformele americane, criticate pentru exploatarea mercantilă a datelor personale. În special, Telegram s-a angajat să nu dezvăluie niciodată informaţii despre utilizatorii săi.

loading...
PUTETI CITI SI...