Ministrul Ion Stefan "Grindă" îşi consolideaza o staţiune balneo-climaterică ca la el acasa!

Postat la: 10.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Ion Stefan

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, poreclit "Grindă", a semnat duminică, în comuna Vizantea-Livezi (jud. Vrancea), ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Construire bază de tratament" în satul Vizantea-Mănăstirească.

Proiectul, în valoare de 37.000.000 de lei (8 milioane de euro) , va fi realizat prin subprogramul "Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor" din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Primarul localităţii, Dragoş Ciobotaru, este membru al PNL, iar ministrul "Grindă", nascut in Vrancea, este amic bun cu edilul, avand si o casa de vacanta in localitate, spre folosinta. Ion Stefan a declarat ca va veni tot mai des la noua statiune balneo ca sa foloseasca apele minerale.

Proiectul de transformare a comunei Vizantea-Livezi în staţiune balneo-climaterică este vechi de aproape 100 de ani. Toate guvernările liberale s-au laudat ca vor valorifica zona turistica, dar nu au reuşit să demareze iniţiativa de utilizare a apelor minerale în scopuri terapeutice. Nici cei de la PSD nu au facut mare lucru, baronul local Marian Oprisan fiind interesat de alte proprietati ale judetului. Încă din 1860 s-a descoperit că aceste ape sunt foarte bune în bolile inflamatorii.

loading...
PUTETI CITI SI...