Ministerul Sănătății a recunoscut că antiviralul Kaletra a ucis pacienții cu Covid!

Postat la: 13.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministerul Sănătății a recunoscut că antiviralul Kaletra a ucis pacienții cu Covid!

Ministerul Sănătății a transmis secțiilor de boli infecțioase, abia în ianuarie 2022, să nu mai administreze antiviralul Kaletra, pentru că pune în pericol viața pacienților Covid, dezvăluie dr. Tatiana Uruioc. Mai mult, la câteva luni de la izbucnirea pandemiei, medicii din spitale s-au prins că boala Covid era o pneumonie și au tratat-o ca atare, confirmând încă o dată abordarea dr. Flavia Groșan.

Kaletra (lopinavir/ritonavir) a omorât bolnavii Covid, așa cum am tot susținut în perioada de vârf a pandemiei, în materialele publicate în Ziarul Național. Acum aflăm că și Ministerul Sănătății a recunoscut acest lucru, însă abia după valul de morți provocat în toamna anului 2021. Dr. Tatiana Uruioc, neurolog la Spitalul Orășenesc Prof.Dr. Eduard Apetrei" Buhuși, județul Bacău, spune că infecționiștii au constatat și ei că antiviralul, folosit în tratamentul HIV, făcea mult rău bolnavilor Covid și că mulți dintre aceștia au fost nevoiți să comită ilegalități doar ca să salveze viețile pacienților.

"Stimulentele financiare pentru îngrijirea cazurilor confirmate Covid, care erau substanțiale, au fost o încercare de a mai adormi vigilența celor care poate aveau tendința să-și pună unele întrebări despre ceea ce se petrece. Iar mult lăudatele medicamente special dedicate pentru Covid, conform protocoalelor, mai ales a celor de la început, în speță Kaletra, erau extrem de greu tolerate de către pacienți și asta mi-au confirmat-o medicii infecționiști. Aceste antivirale făceau mai mult rău, astfel că mulți medici preferau să nici nu le administreze, chiar dacă le prescriau formal. În ultima informare privind antiviralele orale, din 12 ianuarie 2022, care a fost transmisă secțiilor de boli infecțioase, același medicament Kaletra este menționat printre tratamentele care nu sunt eficiente în Covid și nu trebuie utilizate pentru că pun viața în pericol", a declarat dr. Tatiana Uruioc.

Legat de protocoalele de tratament, dr. Tatiana Uruioc arată că medicii infecționiști, deși poate erau convinși la început că tratează pacienți cu o patologie nouă, după un timp, destul de scurt, au constatat că cel mai bun tratament pentru pacienții cu patologie respiratorie și cu un test pozitiv este cel pe care îl administrează de ani de zile pacienților cu pneumonie, poate cu unele adaptări specifice.

"Sunt mulți colegi, medici infecționiști, care au pus binele pacientului înaintea respectării protocoalelor impuse, deși numai ei știu cum au reușit să facă acest lucru", a spus dr. Tatiana Uruioc.

De fapt, primul medic, cu specialitatea de bronhopneumologie, care a avut curajul să afirme public că acest Covid este, de fapt, o pneumonie atipică, a fost deja cunoscuta Flavia Groșan. Aceasta a prescris tratamentul pentru pneumonie bolnavilor Covid, reușind să aibă un procent de vindecare de 100%, în toată perioada pandemiei. O greșeală gravă, comisă deliberat de autorități, după părerea mea, a fost interzicerea administrării de antibiotice specifice pneumoniei, acest lucru ducând la o agravare a stării de sănătate a bolnavilor și la imposibilitatea de a le mai salva viața.

Medicii recunosc acum că bolnavii cu alte afecțiuni grave erau ținuți cu orele fără tratamente până se reușea transferul lor în spitalele Covid, fapt care a contribuit, din plin, la decesul multora dintre aceștia. "Protocoalele impuneau transferul acestor pacienți într-o altă unitate sanitară, la un spital suport Covid. Aceasta presupunea de multe ori zeci de telefoane, numeroase intervenții de tot felul, ore întregi de căutare și de așteptare, până găseam un spital și o secție, unde acel pacient putea fi primit. Uneori era nevoie să trimitem pacientul chiar și la o distanță de 100 de km, pentru că doar acolo se găsea un loc. Am avut situații în care pacienți gravi, care aveau nevoie de îngrijiri medicale cât mai rapide pentru cu totul alte patologii decât Covid, dar care aveau și un test pozitiv, rămâneau în urgență cu orele, până găseam unde să transferăm acel pacient", a mai declarat dr. Tatiana Uruioc.

loading...
PUTETI CITI SI...