Mega scandal la vârful Armatei ucrainiene: Au furat de la civili dispozitive Apple de peste 3 milioane dolari

Postat la: 30.09.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Mega scandal la vârful Armatei ucrainiene: Au furat de la civili dispozitive Apple de peste 3 milioane dolari

Pe rețelele de socializare a apărut un document semnat de șeful Departamentului juridic central al Statului Major General și avizat de Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi (în imagine), scrie publicația Ukraina.ru (Украина.ру).

Potrivit acestui document, „niște militari" au sustras cu forța, de la populația civilă, dispozitive Apple în valoare de peste 110 milioane de grivne (mai mult de 3 milioane de dolari).

Cel mai interesant este faptul că Biroul de Securitate Economică justifică această jefuire pe față a propriei populații prin aceea că, „în cazul înstrăinării proprietății, în cazul în care nu există un proprietar sau a unui reprezentant legal al acestuia, militarii au dreptul de a întocmi un act de confiscare a acelor bunuri". Cu alte cuvinte, în Ucraina este permisă legal confiscarea oricărei proprietăți a populației civile fără acordul acesteia.

Iar mai departe se merge după o schemă primitivă: Luptătorii ucraineni năvălesc în casa unui om de afaceri pentru a efectua percheziții, îi confiscă averea, pe care o predau, apoi, pentru "a ajuta" armata. Mai mult, bunurile confiscate se distrug "în mod magic" de tirurile trase, când, de fapt, ele sunt de mult vândute.

Această schemă a prins atât de bine, încât căștigurile se ridică la miliarde de grivne. Nu este exclus ca principalul organizator al acestei scheme să fie comandatului trupelor de apărare teritorială, general-maiorul Tanțiura, care are puteri depline pentru sustragerea averilor. În orice caz, o asemenea jefuire mârșavă a propriei populații poate fi numită cu curaj ca genocid al propriului popor, încheie publicația.

loading...
PUTETI CITI SI...