"Marea resetare" presupune "Internetul corpurilor": manipularea comportamentului uman prin supraveghere autoritară!

Postat la: 21.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

În timp ce interconectarea oamenilor și a mașinilor se dovedește a fi incredibil de promițătoare pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării generale pentru generațiile viitoare, Internetul corpurilor (IoB) riscă, de asemenea, să permită un stat de supraveghere globală, cum nu s-a mai văzut în lume, după cum iși doreste Forumul Economic Mondial de la Davos, condus de Klaus Schwab.

Internetul corpurilor "ar putea declanșa descoperiri în domeniul cunoștințelor medicale [...] Sau ar putea permite un stat de supraveghere cu intruziuni și consecințe fără precedent" - specifică raportul RAND Corporation. În urma lansării agendei sale de "Mare Resetare", Forumul Economic Mondial a făcut presiuni pentru adoptarea la nivel mondial a IoB, care riscă să permită crearea unui aparat de supraveghere autoritar care poate manipula comportamentul uman pentru a obține rezultatele dorite.

Ecosistemul IoB face parte din cea de-a patra revoluție industrială pe care Forumul Economic Mondial dorește să o valorifice pentru agenda sa de Mare Resetare. "O parte pozitivă a pandemiei este că a arătat cât de repede putem face schimbări radicale în stilul nostru de viață [...] Populațiile au arătat în mod covârșitor disponibilitatea de a face sacrificii" - a spus Klaus Schwab. Concepută în urmă cu mai bine de șase ani și lansată în iunie 2020, așa-numita Mare gendă de Resetare promite să ne ofere o "lume mai bună", cu mai multă sustenabilitate și echitate, dacă suntem de acord să "modernizăm toate aspectele societăților și economiilor noastre, de la educație la contracte sociale și condiții de muncă".

"Astfel de schimbări radicale ar necesita o schimbare completă a gândirii și a comportamentului nostru, și ce modalitate mai bună de a ne modifica comportamentul decât să monitorizăm fiecare mișcare pe care o facem printr-o rețea conectată de dispozitive digitale de urmărire", e una din concluziile raportului RAND. Potrivit acestuia, "o mai mare conectivitate și împachetarea pe scară largă a IoB în smartphone-uri și aparate - dintre care unele ar putea colecta date fără ca utilizatorul să știe - vor crește urmărirea digitală a utilizatorilor într-o gamă largă de comportamente."

"Adoptarea crescută a IoB ar putea, de asemenea, să crească riscurile geopolitice globale, deoarece statele de supraveghere pot folosi datele IoB pentru a impune regimuri autoritare" -mai spune raportul RAND Corporation. Klaus Schwab susține pe deplin adoptarea pe scară largă a IoB, în ciuda recunoașterii preocupărilor etice enorme care vin odată cu "un număr fără precedent de senzori atașați, implantați sau ingerați în corpurile umane pentru a monitoriza, analiza și chiar modifica corpurile și comportamentele umane".

"A sosit timpul pentru Internetul corpurilor. Aceasta înseamnă colectarea datelor noastre fizice prin intermediul unor dispozitive care pot fi implantate, înghițite sau pur și simplu purtate, generând cantități uriașe de informații legate de sănătate" - a spus Xiao Liu, pionier si expert in conectarea om-computer, în cadrul Forumului de la Davos.

Știind că internetul corpurilor poate fi folosit pentru a controla comportamentul uman, obținând în același timp acces la cele mai sensibile date de sănătate, financiare și comportamentale ale fiecărei persoane de pe planetă, elita de la Davos "îndeamnă părțile interesate din toate sectoarele, industriile și zonele geografice să colaboreze pentru a atenua riscurile, pentru a elibera pe deplin potențialul IoB", potrivit unui raportului Forumului de anul trecut. "După Internetul lucrurilor, care a transformat modul în care trăim, călătorim și lucrăm prin conectarea obiectelor de zi cu zi la internet, a venit timpul pentru Internetul corpurilor", a scris Xiao Liu, membru al Centrului pentru a patra revoluție industrială a Forumului de la Davos.

"Aceasta înseamnă colectarea datelor noastre fizice prin intermediul unor dispozitive care pot fi implantate, înghițite sau pur și simplu purtate, generând cantități uriașe de informații legate de sănătate." Dar, deși faptul de a avea "acces la torente uriașe de date biometrice transmise în direct ar putea declanșa descoperiri în domeniul cunoștințelor medicale sau al înțelegerii comportamentale", RAND Corporation avertizează că IoB ar putea, de asemenea, "permite o stare de supraveghere cu intruziuni și consecințe fără precedent".

Potrivit RAND, "o adoptare sporită a IoB ar putea, de asemenea, să crească riscurile geopolitice globale, deoarece statele de supraveghere pot folosi datele IoB pentru a impune regimuri autoritare".De exemplu, acesta este același ecosistem care permite Partidului Comunist Chinez (PCC) să colecteze date ADN de la populația uigură, astfel încât regimul autoritar să poată spiona, încarcera și steriliza o întreagă minoritate etnică, printre alte atrocități oribile.

Dar dacă vreți să vedeți cum se potrivește IoB într-o mare resetare se poate cerceta sistemul de credit social din China, care "folosește cantități enorme de date agregate, inclusiv dosare de sănătate, despre indivizi pentru a determina gradul de încredere al acestora și pentru a stimula comportamentele dorite", potrivit RAND. O populație care știe că este supravegheată își va schimba comportamentul pentru a se conforma normelor, iar cetățenii săi se vor supraveghea singuri.

Astfel, IoB este un instrument care poate servi mai multor scopuri - poate revoluționa asistența medicală în beneficiul tuturor; poate fi folosit pentru a monitoriza, urmări și preveni crizele globale înainte ca acestea să se manifeste și poate fi transformat într-un aparat de manipulare a comportamentului uman pentru a obține rezultatele dorite de elita globală. Urmărirea contactelor este, de asemenea, un instrument pentru un control social complet, ținând sub observație așa-numiții cetățeni deplorabili sau indezirabili ai unei națiuni.

Gândiți-vă la o poliție a justiției sociale prin intermediul urmăririi contactelor - nu doar prin intermediul telefoanelor mobile, ci și al cipurilor de urmărire implantate în corpul uman. În prezent, Forumul Economic Mondial susține pe deplin utilizarea IoB și sprijină în mod activ pașapoartele digitale de sănătate (CovidPass) și aplicațiile de urmărire a contractelor (CommonPass). Aceeași tehnologie a fost folosită de PCC pentru a dezvolta o aplicație care îi avertizează literalmente pe cetățeni cu un avertisment atunci când se apropie la mai puțin de 500 de metri de o persoană care are datorii."

"Aplicația a creat ceea ce este, în esență, o hartă a "datornicilor rău-platnici", potrivit presei de stat chineze, și îți arată locația exactă a datornicului, deși nu este clar dacă informațiile afișate includ un nume sau o fotografie." Așadar, în timp ce Forumul îndeamnă la o mai mare utilizare a IoB și la urmărirea contactelor, tehnologia nu este doar pentru a urmări răspândirea unui virus. Urmărirea contactelor este, de asemenea, un instrument pentru un control social complet, care ține sub observație așa-numiții cetățeni deplorabili sau indezirabili ai unei națiuni.

Gândiți-vă la o poliție a justiției sociale prin intermediul urmăririi contactelor - nu doar prin intermediul telefoanelor mobile, ci și al cipurilor de urmărire implantate în corpul uman. Raportul RAND a avertizat, de asemenea, că "utilizarea pe scară largă a IoB ar putea crește riscul de vătămare fizică, spionaj și exploatare a datelor de către adversari". Dacă hackerii sponsorizați de stat sau organizațiile criminale ar obține acces la un dispozitiv medical utilizat de o țintă de profil înalt, hackerii ar putea pur și simplu să îl oprească și să își asasineze ținta.

Ca atare, Forumul de la Davos ar dori să vadă IoB reglementat uniform pe tot globul, iar elita globala solicită în mod obișnuit o guvernare etică a acestuia, dar asta nu înseamnă că supravegherea ar dispărea. Nicidecum. Înseamnă doar că toată lumea ar fi spionată în mod egal, după ce a consimțit la măsurile draconice deghizate în slujba binelui suprem. În esența sa, IoB depinde de colectarea a tone de date biometrice, ceea ce va "permite noi forme de control social", potrivit raportului Forumului Economic Mondial.

Acum, Forumul Economic Mondial vrea să exploateze cea de-a patra revoluție industrială în cadrul agendei marii resetări și are un sprijin masiv din partea mass-media, a liderilor mondiali și a căpitanilor de industrie deopotrivă. Klaus Schwab, fondatorul și directorul WEF, a cerut deja marea resetare încă din 2014, dar a decis, în iunie 2020, că acesta este anul în care trebuie să pună în aplicare schema, deoarece criza coronavirusului a prezentat o "fereastră de oportunitate rară, dar îngustă".

Iar pentru ca utopia globalistă a elitelor de la Davos să devină realitate, va fi nevoie de încredere universală în utilizarea tot mai invazivă a tehnologiilor emergente. Dacă sunteți dispuși să credeți că un organism global, neales de birocrați cu sediul în Elveția, care nu a fost ales, are la inimă interesul dumneavoastră, atunci sunteți dispuși să acceptați că autonomia voastră corporală, intimitatea fizică și libertatea mentală pot fi compromise pentru a servi un bine mai mare.

loading...
PUTETI CITI SI...