Manualul de tortură folosit de teroriștii Hamas, atunci când răpesc cetățeni israelieni

Postat la: 16.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Manualul de tortură folosit de teroriștii Hamas, atunci când răpesc cetățeni israelieni

Președintele israelian Isaac Herzog a prezetat duminică, într-o intervenție televizată, un manual de tortură găsit asupra teroriștilor Hamas. Acesta conținea indicații pe care atacatorii trebuiau să le urmeze atunci când răpeau și torturau cetățeni israelieni.

„Ne confruntăm cu un inamic extrem de crud și inuman, pe care trebuie să-l înfruntăm fără milă. Acest document a fost găsit pe corpul unuia dintre teroriști. Această broșură este un manual de operare, și prezintă cum să intri în curțile cetățenilor, în oraș, în kibuț, în moșav...Și în primul rând ce faci când îi găsești pe cetățeni? Îi torturezi. Aceasta este broșura care spune exact cum să-i torturezi, cum să-i răpești" a susținut Isaac Herzog.

Broșura Hamas explică în pași detaliați modul în care teroriștii trebui să captureze și să adune ostaticii, inclusiv instrucțiuni de a folosi grenade, dispozitive de electrocutat și focuri de armă pentru a provoca haos și a-i îngrozi pe ostatici.

Ghidul îndeamnă și la faptul că ostaticii ar trebui uciși atunci când este necesar și că unii dintre ei ar trebui să fie folosiți ca scuturi umane. În plus, teroriștii au fost instruiți să înceapă să ucidă ostaticii dacă sunt atacați.

„Povestea nu este Israel versus palestinieni, sau iudaism versus islam. Aici este vorba despre ființe umane, umanitate, suntem cu binele sau cu răul, acolo ar trebui să se situeze umanitatea. Bătălia pe care o ducem acum, ca națiune ce se ridică ca un leu, este împotriva răului și vom dezrădăcina răul, astfel încât să fie bine pentru întreaga regiune și pentru întreaga lume" a completat președintele israelian.

"Nu există nicio justificare. Este pur și simplu o ideologie a ISIS care vrea să ne șteargă de pe fața pământului și, prin urmare, ei sunt cei care trebuie să fie eliminați prin intervenție la sol" a mai adăugat Herzog.

Conform The Jerusalem Post, armata israelieană a mai confiscat și alte documente, dar și arme de la teroriștii capturați și uciși în timpul asaltului Hamas asupra sudului Israelului.

Manualul explică faptul că teroriștii ar trebui să folosească mașini-capcană, lunetiști, atentate sinucigașe și ambuscade pentru a controla zonele capturate.

Membrii Hamas au fost instruiți să ia actele de identitate ale ostaticilor și să înregistreze datele personale ale acestora. Ghidul detaliază cum aceștia ar trebui să fie pregătiți să transmită situația în direct. Acesta mai conținea de asemenea, un tabel care explică gradele din IDF și armele și instrumentele de război folosite de soldații israelieni.

IDF a raportat, de asemenea, duminică, că Direcția de informații a IDF a găsit manuale și planuri de operare, telefoane prin satelit, metode de contact și numere criptate folosite de Hamas în timpul asaltului asupra sudului Israelului.

loading...
PUTETI CITI SI...