Macron vrea un Serviciu Secret pan-european dupa modelul CIA: Jocurile au fost facute in timpul Razboiului Româno-Român! Ce rol joaca Iohannis si Dragnea, dar pionii Coldea si Kovesi?!

Postat la: 05.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Macron vrea un Serviciu Secret pan-european dupa modelul CIA: Jocurile au fost facute in  timpul Razboiului Româno-Român! Ce rol joaca Iohannis si Dragnea, dar pionii Coldea si Kovesi?!

În apelul intitulat „Pentru o Renaștere europeană", Emmanuel Macron face apel la reforma spaţiului comunitar. Scrisoarea sa catre cetatenii europeni, tradusa in toate limbile UE, deci si romana, este precursoare a alegerilor europarlamentare.

Se pot deduce mai multe conotatii, cele politice, incercarea de a forta alegerea unor europarlamentari de "tip francez", din zona anti-PPE, dar si capacitarea partidelor "satelit", impotriva CDU al Angelei Merkel. Inlesnirea negocierilor pentru anularea Brexit si reintoarcerea UK in UE. Macron se doreste, firesc, noul lider european si are nevoie pentru asta de europarlamentari fideli noului plan comunitar. El vrea sa devina lider intr-o comunitate cu adevarat trans-nationala, cu alegeri trans-nationale, o actiune unica, o vointa unica, fara frontiere, o lucrare paneuropeana, cu mai multi centrii de putere, subordonati polului de influenta al presedintelui Frantei. Adica, veritabil concept de Statele Unite ale Europei, in care e exclusa interventia straina, exclusa o gandire nationalista, cel putin cea venita dinspre statele componente. Nationalismul fiind doar unul singur, un nationalism paneuropean de tip "Europa si restul lumii", dar cu puterea intr-o singura mana, cu un "presedinte" european care sa detina forta, cu un "premier" european (al comisarului UE), cu un parlament european dedicat.

In plus, din scrisoarea lui Macron distingem "zorii" unui serviciu secret european absolut (de tip CIA), acea Agentie pentru Protejarea Democratiilor (APD), care initial ar trebui sa protejeze alegerile europarlamentare de ingerinte straine, de hackeri, de internet, de fake-news etc. Adica fix de ce e acuzat in SUA Donald Trump, alaturi de Vladimir Putin. APD, chiar daca nu se spune explicit, va avea agenti la centru, care vor coordona serviciile secrete din tarile membre. "APD va furniza tuturor Statelor membre experți pentru a proteja procesul electoral împotriva atacurilor cibernetice și a manipulărilor." APD, deci, va furniza si nu invers. Adica expertii din fiecare state membre sa fie trimisi la APD. Nu, Agentia trimite experti si coordoneaza in tarile UE. Ce coordoneaza? Cine se ocupa de manipulari si contracararea lor, de atacuri informatice masive la nivel national, de infiltrari etc. Pe scurt, serviciile secrete interne statelor respective. APD devine astfel CIA al Europei.

APD are atributii si interne si externe. Cu alte cuvinte, in Romania, de pilda, va prelua si SRI si SIE, intern - pentru protejarea cetatenilor europeni din Romania, extern - impotriva ingerintelor straine, finantarea partidelor politice si alte organizatii din surse externe UE. La fel si in restul tarilor membre. Ce mai aflam, ca vom avea o politie de frontiera comuna, ca atare in Romania si Politia de Frontiera este diluata in intregul ansamblu, un serviciu comun de azilanti, emigranti etc. (la fel ca in SUA, per total un Homeland Security). Politia comunitara e deja - Europol. DNA-ul de tip european e deja - OLAF, mai trebuie Parchetul european, cu procurorul-sef european. Tot presedintele Frantei era cel ce propunea la 6 noiembrie 2018 o armata comuna europeana "in fata pericolului rusesc". Macron vrea implinirea visului numit Statele Unite ale Europei, o constructie de tip masonic (la fel ca SUA), a "parintilor fondatori" in frunte cu Contele Kalergi, plan care apare in mai multe protocoale oculte.

Interesant este ca o parte din acest plan se doreste a se face pe mana Romaniei la presedintia Europei. Fireste ca se pune si intrebarea cat de mult inteleg din acest plan Liviu Dragnea si Viorica Dancila. Intelegem acum si cozile de topor de pe la noi, programate sa slabeasca statul roman, cu o Justitie precara, cu un popor dezbinat, cu o economie "la pamant". Acum se intelege si de ce au iesit din carti Florian Coldea si LC Kovesi, oamenii americanilor, pentru ca sa poata primi insarcinari "alti baieti". Intelegem de ce - de pilda - Iohannis blocheaza bugetul, intelegem cum e scoasa lumea in strada si de ce se doreste Razboiul Româno-Român!

La butoane, in Romania, sunt acum "pro-europenii", "acoperiti" ai structurilor oculte din acest plan. Ei stiu directia in care ne indreptam. Restul sunt "fraierii". Si cum era cel mai bine in aceasta situatie in care Romania a fost un laborator de test decat sa aduci aici in politica "prostia la putere". Caci asta e acum in Romania, condusa de cei mai prosti politicieni din toate timpurile, cu Dragnea in cap de lista, care se zbate ca prostul la Netanyahu pentru postul de țuțer la Trump. Romania un laborator in care se face si Experimentul Diaspora, un drenaj al elitelor. O tara profund corupta, numai buna ca teritoriu - prin pozitia geo-strategica - pentru implementarea institutiilor de forta europene propuse de Macron.

Fireste, romanii vor dori asta. Primii din "inter pares". Nu strigau ei: "Vrem o tara, ca afara!" Ajunsi in lehamite absoluta, in dezbinare, in saracie, amenintati cu razboaie interne dar si externe (vezi campania cu Rusia si Deveselu, pe fondul relansarii Razboiului Rece), romanii vor dori fix ce vrea Emmanuel Macron, aceasta interfata a ocultei europene si mondiale. Vor dori stabilitate, economica si sociala, salarii ca in toata Europa, sa fie aparati de "agentii" de tot felul, sa fie orice, dar numai paria Europei nu! Bineinteles, ca si media de la noi va contribui din plin, isi va juca rolul esential. Imaginea de ansamblu trebuie vazuta, la fel se va petrece in toate statele UE, iar exemplul de functionalitate si eficienta va fi dat cand UK va reveni in UE. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, bunicii si strabunicii nostri au asteptat americanii. Iata-i ca vin! Doar ca sunt mai francezi decat americanii si mai catolici decat Papa!

Bogdan Comaroni

Scrisoarea integrală a lui Emmanuel Macron:

„Cetățeni ai Europei,

Îmi permit astăzi să mă adresez direct vouă, nu doar în numele istoriei și al valorilor care ne unesc, ci și pentru că este urgent. Peste doar câteva săptămâni vor avea loc alegerile europene, decisive pentru continentul nostru.

Nicicând nu a fost Europa mai necesară de la cel de-al doilea Război Mondial până astăzi, și totuși niciodată nu s-a aflat ea într-un mai mare pericol decât acum.

Brexit-ul este simbolul acestui pericol. Simbol al crizei Europei, care nu a știut să răspundă nevoilor de protecție a popoarelor în fața marilor șocuri care au zdruncinat lumea contemporană. Totodată este un simbol al riscului european. Riscul nu este apartenența la Uniunea Europeană, ci minciunile și iresponsabilitatea care pot să o distrugă. Cine le-a spus britanicilor adevărul despre viitorul lor după Brexit ? Cine le-a vorbit despre pierderea accesului la piața europeană? Cine a evocat riscurile la care se expune pacea din Irlanda dacă se revine la granițele din trecut? Închiderea în sine naționalistă nu propune nimic; este o reacție de respingere fără proiect. Iar această capcană amenință întreaga Europă: cei care exploatează furia oamenilor răspândesc știri false și fac promisiuni deșarte.

În fața acestor manipulări, noi trebuie să rămânem fermi. Mândri și lucizi. Să spunem mai întâi ce este Europa. E un succes istoric: reconcilierea unui continent devastat, într-un proiect inedit de pace, de prosperitate și de libertate. Să nu uităm niciodată acest lucru. Un proiect care și astăzi ne protejează în continuare: ce țară ar putea acționa singură în fața strategiilor agresive ale marilor puteri? Cine ar putea pretinde că este suveran, de unul singur, în fața giganților din domeniul digital? Cum am putea noi rezista la crizele capitalismului financiar fără moneda euro, care este o forță pentru întreaga Uniune? Europa mai înseamnă și miile de proiecte care au schimbat, în viața cotidiană, chipul teritoriilor noastre, o școală renovată aici, o șosea construită acolo, ori accesul la Internet în bandă largă care se extinde și dincolo. Este o luptă și un angajament de zi cu zi, deoarece atât Europa, cât și pacea, nu sunt un dat imuabil. În numele Franței, eu duc neîncetat această luptă pentru progresul Europei și pentru apărarea modelului european. Noi am arătat că ceea ce ni se spunea că e inaccesibil, și anume crearea unei apărări europene sau protecția drepturilor sociale, este posibil.

Însă trebuie să facem mai mult, și mai repede. Deoarece mai există o capcană, a statu quo-ului și a resemnării. În fața marilor șocuri ale lumii, cetățenii ne întreabă adesea: „Unde e Europa? Ce face Europa?". Au început să o vadă ca pe o piață fără suflet. Or Europa nu e doar o piață, ea este un proiect. O piață e ceva util, dar nu trebuie să ne facă să uităm necesitatea frontierelor care protejează și a valorilor care unesc. Naționaliștii se înșeală atunci când pretind că ne apără identitatea retrăgându-ne din Europa; căci ceea ce ne reunește, ne eliberează și ne protejează este civilizația europeană. Dar se înșeală și cei care ar vrea să nu se schimbe nimic, pentru că nu țin seama de temerile care ne străbat popoarele, de îndoielile care ne subminează democrațiile. Ne aflăm la un moment decisiv de răscruce pentru continentul nostru; un moment în care, colectiv, va trebui să reinventăm, politic și cultural, formele civilizației noastre într-o lume care se transformă. Este momentul Renașterii europene. De aceea, rezistând tentațiilor de închidere în sine și de dezbinare, vă propun să construim împreună această Renaștere în jurul a trei mari ambiții: libertatea, protecția și progresul.

Apărarea libertății noastre

Modelul european are la bază libertatea omului, diversitatea opiniilor și a creației. Libertatea noastră cea dintâi este libertatea democratică, aceea de a ne alege guvernanții în vreme ce, la fiecare scrutin, puteri străine caută să ne influențeze voturile. Propun să se creeze o Agenție europeană de protecție a democrațiilor care va furniza tuturor Statelor membre experți pentru a proteja procesul electoral împotriva atacurilor cibernetice și a manipulărilor. În acest spirit de independență, va trebui de asemenea să interzicem finanțarea partidelor politice europene de către puterile străine. Trebuie să interzicem, prin reguli europene, orice discurs de ură și de violență pe Internet, deoarece respectul persoanei umane este fundamentul civilizație noastre de demnitate.

Protejarea continentului nostru

Având drept fundament reconcilierea internă, Uniunea Europeană a uitat să se aplece asupra realităților din lumea contemporană. Or nicio comunitate nu crează un sentiment de apartenență dacă nu are limite pe care să le protejeze. O frontieră înseamnă libertate în securitate. Noi trebuie să revizuim din temelii spațiul Schengen: toți cei care vor să participe la această reorganizare trebuie să îndeplinească anumite obligații de responsabilitate (controlul riguros la frontiere) și de solidaritate (o politică unică de azil, cu aceleași reguli de primire și de refuz peste tot). O poliție de frontieră comună și un oficiu european de azil, obligații stricte de control, o solidaritate europeană la care să contribuie fiecare țară, sub autoritatea unui Consiliu european de securitate internă: în fața migrațiilor, eu cred într-o Europă care își protejează atât valorile, cât și frontierele.

Aceleași exigențe trebuie să se aplice și la apărare. În ultimii doi ani s-au realizat progrese importante, însă noi trebuie să dăm o orientare clară: un tratat de apărare și de securitate va trebui să definească obligațiile indispensabile ale fiecăruia, în acord cu NATO și cu aliații noștri europeni: creșterea cheltuielilor militare, clauza operațională de apărare reciprocă, Consiliul de securitate european în asociere cu Regatul Unit pentru a pregăti deciziile noastre colective.

Frontierele noastre trebuie de asemenea să asigure o justă concurență. Care putere din lume acceptă să continue schimburile cu cei care nu-i respectă niciuna din regulile sale? Noi nu putem să suportăm fără să spunem nimic. Trebuie să ne reformăm politica de concurență, să ne refondăm politica comercială: să sancționăm sau să interzicem în Europa întreprinderile care aduc atingere intereselor noastre strategice și valorilor noastre esențiale, cum sunt normele de mediu, protecția datelor și plata corectă a impozitelor; și să ne asumăm, în cadrul industriilor strategice și a piețelor noastre publice, o preferință europeană așa cum o fac și concurenții noștri americani sau chinezi.

Regăsirea spiritului de progres

Europa nu este doar o putere de rang secund. Întreaga Europă este o avangardă: ea a știut întotdeauna să definească normele progresului. Pentru aceasta, ea trebuie să susțină un proiect de convergență mai degrabă decât unul de concurență: Europa, locul în care s-a creat securitatea socială, trebuie să instaureze pentru fiecare lucrător, de la Est la Vest și de la Nord la Sud, un scut social care să-i garanteze aceeași remunerație la același loc de muncă și un salariu minim european, adaptat la fiecare țară și discutat în fiecare an în mod colectiv.

Reașezarea pe calea progresului înseamnă de asemenea să preluăm inițiativa în lupta pentru mediu. Ne vom putea oare privi în ochi copiii dacă nu ne îndeplinim obligațiile climatice? Uniunea europeană trebuie să-și fixeze ambiția - 0 carbon până în 2050, înjumătățirea pesticidelor până în 2025 - și să-și adapteze politicile la această exigență: o Bancă europeană a climatuluipentru finanțarea tranziției ecologice; o forță sanitară europeană pentru a reîntări controlul alimentelor noastre; împotriva amenințării lobby-urilor, evaluarea științifică independentă a substanțelor periculoase pentru mediu și sănătate... Acest imperativ trebuie să ne ghideze toate acțiunile: de la Banca Centrală la Comisia europeană, de la bugetul european la planul de investiții pentru Europa, toate instituțiile noastre trebuie să aibă ca mandat climatul.

Progres și libertate înseamnă să poți trăi din munca ta: pentru a crea locuri de muncă, Europa trebuie să anticipeze. De aceea ea trebuie nu doar să reglementeze giganții din sectorul digital, prin crearea unei supravegheri europene a marilor platforme (sancționarea mai rapidă a nerespectării dreptului concurenței, transparența algoritmilor lor...), dar și prin finanțarea inovației prin dotarea noului Consiliu European al inovației cu un buget comparabil cu cel din Statele Unite, pentru a deveni vârful de lance al noilor revoluții tehnologice, cum ar fi inteligența artificială.

O Europă care se proiectează în lume trebuie să privească și către Africa, cu care trebuie să inițiem un pact pentru viitor. Asumându-ne un destin comun, susținându-i dezvoltarea în mod ambițios și nu defensiv: investiții, partenariate universitare, educație pentru fete...

Libertate, protecție, progres. Pe acești piloni noi trebuie să construim Renașterea europeană. Nu îi putem lăsa pe naționaliști, care nu au soluții, să exploateze furia popoarelor. Nu avem dreptul să fim somnambulii dintr-o Europă vlăguită. Nu ne mai putem complace în rutină și în invocații. Umanismul european înseamnă o exigență de acțiune. Iar cetățenii, peste tot, cer să ia parte și ei la schimbare. Vă invit să instaurăm, înainte de finele acestui an, o Conferință pentru Europa pentru a propune toate schimbările de care proiectul nostru politic are nevoie, fără niciun tabu, nici măcar revizuirea tratatelor. Această conferință va trebui să asocieze paneluri de cetățeni, să discute cu universitarii, cu partenerii sociali, cu reprezentanții religioși și spirituali. Ea va defini o foaie de parcurs pentru Uniunea Europeană care să traducă aceste mari priorități în acțiuni concrete. Vom avea dezacorduri, dar e mai bine oare o Europă încremenită sau o Europă care merge înainte, fie și în ritmuri diferite uneori, și care rămâne deschisă tuturor?

În această Europă, popoarele își vor recăpăta controlul asupra propriului destin; în această Europă, Regatul Unit, sunt sigur de aceasta, își va regăsi pe deplin un loc.

Cetățeni ai Europei, impasul Brexit-ului este o lecție pentru noi toți. Haideți să ieșim din această capcană, haideți să dăm un sens alegerilor care se apropie și o lecție tuturor. Voi veți decide dacă Europa și valorile ei de progres trebuie să rămână mai mult decât o paranteză în istorie. Este alegerea pe care v-o propun, pentru ca împreună să trasăm calea Renașterii europene.

Emmanuel Macron"

loading...
PUTETI CITI SI...