Lovitură cruntă primită de Firea de la cel mai apropiat colaborator

Postat la: 11.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Lovitură cruntă primită de Firea de la cel mai apropiat colaborator

După ce edilul Sectorului 5 Daniel Florea i-a suflat de sub nas un teren de 5 hectare, aferent liniei de tren Cotroceni - Progresu, acum , un alt primar, coleg de partid, îi blochează o achiziție la una dintre companiile municipale înființate anul trecut.

Numele primarului de sector care îi strică, de această dată, jocurile primarului general est o mare surpriză. Est vorba tocmai despre cel mai apropiat susţinător al său, dintre parimarii de sector, scrie Capital.ro

Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3, a cumpărat, în august, pe 1 leu, firma de construcţii Delta ACM(cu datorii neonorate de 70 de milioane de euro). Aceastăm firmă a atacat acum, la Curtea de Apel Bucureşti o decizie a Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti prin care era exclusă de la o licitaţie de 50 de milioane de euro pentru achizitia de bitum şi alte materiale necesare asfaltării. Compania Municipală va prelua de la Administraţia Străzilor activitatea de construcţie şi reparaţie a străzilordin Bucureşti. În 4 octombrie, instanţa a dat dreptate Delta şi a obligat compania înfiinţată de Firea să ia în considerare oferta firmei lui Negoiţă, respinsă iniţial pentru că ar fi fost neconformă cu cerinţele din caietul de sarcini. Prin urmare, licitaţia, care avea un câştigător în asocierea DVM Contractors SRL - Tehnic Asist SRL, este acum blocată şi trebuie reluată.

CMSPPB a mai descalificat în cadrul acestei licitaţii şi oferta austriecilor de la Strabag. La fel ca şi Delta ACM 93, ei au contestat eliminarea la CNSC şi au pierdut, iar ulterior au mers mai departe la Curtea de Apel Bucureşti. În cazul contestaţiei Strabag, instanţa ar putea să se pronunţe pe 10 octombrie. Pe 3 iulie, firma Primăriei Capitalei le-a transmis companiilor Delta ACM şi Strabag că ofertele lor au fost declarate neconforme şi inacceptabile în faza evaluării tehnice. Pe 13 iulie, cele două firme au contestat decizia firmei Primăriei Capitalei la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), unde au cerut ca ofertele lor să fie reevaluate. Pe 31 august CNSC le-a respins însă ca nefondate contestaţiile.

Între timp, licitaţia pentru bitum şi asfalt a continuat cu evaluarea financiară a singurei oferte rămase în cursă, cea a asocierii DVM Contractors SRL - Tehnic Asist SRL. Termenul limită pentru finalizarea acestei evaluări este 11 octombrie, conform datelor actuale din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Lovitura de acum pe care o primeşte Firea de la colegul Negoiţă dublează încă una, pe care Primarul General a luat-o de la un alt coleg de partid, şi el primarde Bucureşti, la Sectorul 5. Daniel Florea a primit de la Guvern un teren pe care va vrea să dezvolte o nouă conexiune cu Centrul a zonei Rahova-Ferentari. Pe traseul căii ferate, edilul vrea să construiască o nouă stradă, cu patru benzi, care să facă legătura dintre centrul oraşului şi sud (zona Rahova - Ferentari), via interesecţia Răzoare. Florea făcuse o cerere în acest sens, către CFR , de care aparţinea linia de tren şi terenul, încă de acum câteva luni.

Citeste articol complet AICI

loading...
PUTETI CITI SI...