Jurnalistul american Seymour Hersh: Arme trimise de SUA spre Ucraina ajung pe piața neagră din România și Polonia

Postat la: 24.04.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Jurnalistul american Seymour Hersh: Arme trimise de SUA spre Ucraina ajung pe piața neagră din România și Polonia

Jurnalistul american, laureatul Premiului Pulitzer Seymour Hersh a dzvaluit că armele exportate în Ucraina ajung pe piața neagră.

"Chiar și în prima fază a conflictului din Ucraina, Polonia, România și alte țări limitrofe au fost inundate de armele pe care noi le furnizăm Ucrainei pentru operațiunile de luptă" - a spus Hersh.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, diverși comandanți de nivel inferior au primit anumite cantităţi de arme, pe care le-au revândut sau le-au transferat pe piața neagră.

Acesta a adăugat că temerile Occidenului cu privire la faptul că armele ar putea fi revândute, inclusiv sistemele portabile de apărare aeriană (MANPADS - Man-Portable Air-Defense Systems), care sunt capabile să doboare avioane la mare altitudine, au apărut, însă, abia câteva luni mai târziu.

Anterior, consultantul Departamentului de Stat al SUA, Wesley Satterwhite, a cerut Statelor Unite ale Americii să stabilească un control eficient asupra folosirii armelor furnizate Ucrainei pentru a împiedica pătrunderea acestora pe piața neagră.

Inclusiv reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că armele care sunt furnizate Ucrainei ajung la crima organizată din țările UE. De remarcat că jurnalistul american Seymour Hersh este același care a vorbit pentru prima oară implicarea SUA în sabotarea celor două linii Nord Steam 1 și 2

loading...
PUTETI CITI SI...