JPMorgan deține depozite de aur care ar putea fi mai mare decât activele totale ale băncii, avertizează expertii financiari

Postat la: 08.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

JPMorgan deține depozite de aur care ar putea fi mai mare decât activele totale ale băncii, avertizează expertii financiari

În cazul în care prețul aurului ar crește de la prețul actual cu, să zicem, încă 1.000 de dolari în următoarele săptămâni sau luni din cauza unui eveniment neașteptat de tip "lebădă neagră", gigantul bancar JPMorgan Chase s-ar afla mai mult ca sigur sub apă din cauza pozițiilor scurte masive pe derivative pe aur pe care le deține în prezent.

Dr. Stephen Leeb, unul dintre cei mai buni manageri de bani din lume, spune că pozițiile scurte pe derivate pe aur ale JPMorgan sunt atât de numeroase și de mari încât probabil depășesc toate activele băncii - ceea ce reprezintă o poziție foarte periculoasă. "Ceea ce mă face să pierd somnul este cât de mult este expusă o bancă precum JPMorgan pe piața derivatelor [pe aur]", a declarat Leeb, adăugând că este un "secret de taină" pe piața aurului faptul că JPMorgan are multe poziții scurte pe derivate pe aur.

"Acest lucru nu este fraudulos, dar este un secret deschis. De fapt, nu mai este un secret pentru că au fost penalizați atât de mult pentru asta. Ei încearcă să controleze prețul aurului". Dacă adevăratul preț al aurului va fi descoperit vreodată, băncile corupte precum JPMorgan nu vor mai fi. Atunci când o acțiune sau o marfă este vândută în lipsă, vânzătorul în lipsă este obligat să livreze acea acțiune sau marfă la o dată ulterioară. Scopul este de a obține un profit între prețul actual și un preț viitor mai mic.

În acest caz, JPMorgan pare să vândă în lipsă metalul prețios folosind instrumente derivate, ceea ce menține efectiv prețul aurului la un nivel scăzut în mod artificial. Va fi obligat vreodată gigantul bancar să livreze sau să acopere aceste poziții scurte extravagante? "Vreau să spun că, atunci când sortați toate aceste derivate, care este poziția scurtă a JP Morgan [în aur]? Îmi pot imagina că este mult mai mare decât activele companiei", a adăugat Leeb. "Și dacă aurul decolează și scapă de sub control, atunci este 'Katy, barărește ușa'. Nu știi ce se va întâmpla. Așa că, în opinia mea, aceasta este adevărata amenințare".

Leeb spune că se îndoiește că JPMorgan ca și companie știe cât de mare este amenințarea pe care o reprezintă pozițiile sale scurte pentru portofoliul său. La urma urmei, o poziție scurtă vine cu un risc nelimitat, ceea ce înseamnă că banca ar putea avea probleme serioase odată ce adevăratul preț al aurului va fi descoperit de către piețe.

"Mă îndoiesc că JPMorgan știe măcar cât de mare este amenințarea, dar vor afla dacă, dintr-o dată, veți vedea că prețul aurului crește cu 1.000 de dolari. Dar acesta este un cerc vicios, pentru că atunci când aurul se pregătește să se miște, și se târăște spre maximele din toate timpurile", în esență este împins înapoi în jos de către băieții mari precum JPMorgan, prin intermediul vânzărilor în lipsă.

Leeb are o emisiune prin intermediul King World News pe care o puteți asculta dacă doriți să aflați mai multe. Este suficient să spunem că mega-banci precum JPMorgan se joacă cu focul prin intermediul unor reduceri excesive care ar putea să le scufunde în uitare dacă s-ar întâmpla circumstanțele financiare potrivite. "V-ați întrebat vreodată de ce aurul nu depășește niciodată 2.000 de dolari, iar argintul nu ajunge niciodată la 30 de dolari sau mai mult? Din cauza pozițiilor scurte masive care le mențin prețurile la un nivel scăzut", a remarcat unul dintre cititorii noștri în secțiunea de comentarii pe această temă. "Cum își mențin aceste poziții scurte masive? Pentru că Fed le finanțează prin intermediul "dealerilor săi primari" - megabancile care controlează de facto Fed."

loading...
PUTETI CITI SI...