Iohannis a închis ochii la presiunile asupra magistraților. 2000 de magistrați au avut dosare deschise de DNA

Postat la: 23.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Iohannis a închis ochii la presiunile asupra magistraților. 2000 de magistrați au avut dosare deschise de DNA

Problema justiției este foarte dezbătută în România dar unele aspecte apar mai puțin în spațiul public. Conform lui Lucian Netejoru, șeful Inspecţiei Judicare, aproximativ 2.000 de judecători au fost supravegheați și au avut dosare penale la DNA.

În timp ce președintele Iohannis vorbește ori de câte ori are ocazia despre independența justiției, această informație pare să-i fi scăpat șefului statului. Practic, Klaus Iohannis a închis ochii tocmai la menținerea magistraților sub presiune și forțarea acestora să răspundă la comenzi. O presiune care se pare că i-a convenit șefului statului și a profitat din plin de efectele dosarelor deschise de DNA pe numele magistraților. Dezvăluirile vin de la șeful Inspecţiei Judicare, judecătorul Lucian Netejoru, care arată numeroasele nereguli din dosarele DNA în care erau vizaţi magistraţi.

"Magistraţii au fost cu vârf si indesat supravegheați. Au fost multe situațiile semnalate pe lângă lege. De exemplu, sesizarea judecătorului de drepturi și libertăți de la o instanță necompetentă, când urmărirea penală nu fusese dispusă nici în rem. Au fost situații în care procurorii au prezentat cu întârziere semnificativă, chiar și de trei ani și jumătate, autorizațiile provizorii pe care le emiseseră la instanță pentru a fi confirmate. Mai mult de atât, chiar și atunci când instanța infirma aceste autorizații provizorii, nu s-a procedat la distrugerea proceselor verbale de redare a înregistrărilor. Dosare aflate pe rolul unei structuri teritoriale erau preluate la DNA central numai pentru o zi, pentru a se obține mandat pentru aceste măsuri." a declarat Lucian Netejoru la Antena 3.

Aproximativ 2.000 de judecători au fost supravegheați și au avut dosare penale la DNA. "În ceea ce privește numărul dosarelor înregistrate vizând procurori și judecători, acestea au fost în perioada vizată 1.443 de dosare, cu 1962 de judecători și 845 de procurori. Printre cei vizați de aceste dosare se numără judecători de la CCR, judecători și procurori membri sau fost membri ai CSM și inspectori judiciari. Aceste dosare ale DNA au vizat 13 judecători foști și actuali membri ai CSM. Au fost soluţionate 1.208 dosare cu judecători. Au rămas 235 de dosare nesoluționate, în care sunt vizați și doi membri ai CSM și șapte inspectori judiciari, printre care mă număr și eu.", a mai declarat Lucian Netejoru.

Este foarte imporntant ca atunci când actorii cu putere de decizie vorbesc despre justiție să analizeze toate aspectele. Dezvăluirile lui Lucian Netejoru trag un semnal de alarmă în ceea ce privește Justiția și ne arată că președintele foloște din tema justiției doar aspectele care-l avantajează, trecând sub tăcere abuzurile.

loading...
PUTETI CITI SI...