Insolvenţa şi preluările ostile, brevetate Casa de Insolvenţă Transilvania

Postat la: 09.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Insolvenţa şi preluările ostile, brevetate Casa de Insolvenţă Transilvania

Despre metodele prin care "rechinii" caselor de insolventa reusesc cu ajutorul bancilor si al traficului de influenta sa puna "pe butuci" si prin metode de preluare ostila sa-si adjudece controlul anumitor companii nu prea s-a scris in presa romaneasca.

Vorbim in contunuare despre Casa de Insolvenţă Transilvania SPRL și vehiculul Platforma Roca, ambele aflate sub cupola Impetum Grup, reprezentat atât de Andrei-Valentin Cionca, CEO-ul plin de viziune al grupului, cât şi de "deschizătorul de uşi de instituţii", Bogdan Olteanu, care a "deschis şi uşa DNA-ului şi o vreme a rămas prins înăuntru", iar de acolo a ieşit, aşa cum îl descriu strategii grupului, un executant curajos.

Pe pagina de prezentare, CITR SPRL ne arată că sunt dedicați maximizării de business în orice etapă de viață a unei companii, ceea ce nu precizează fiind faptul că dedicarea se aplică doar în cazul creșterii propriilor afaceri, iar când firme de tradiţie, ale unor oameni care au muncit toată viaţa devin atractive, le preiau cu totul, punând acţionarii la colţ.

Cum reușesc să facă asta? Foarte simplu. Din postura de administrator judiciar au acces la informații privind activitatea economică a firmelor din portofoliu și o imagine completă asupra partenerilor comerciali ai acestora. Folosind aceste informații în mod abuziv, demarează obținerea controlului asupra entităților economice.

Dacă nu reușesc pe baza unor negocieri în care lasă de înţeles că fac un favor acţionarilor, pun în aplicare planul de preluare ostilă. Poate cea mai abilă „armă" a lor sunt băncile, cu reprezentanții cărora joacă insolvenţele între redresare şi faliment, însă BNR-ul se face că nu ştie practica, sau Bogdan Olteanu, fost vice-guvernator, ştie cum să obţină adormirea stării de alertă „proverbiale" a supravegherii.

Vă facem o sugestie: întrebaţi dacă Workout & Restructuring al Băncii Transilvania este o extensie a CITR, poate ştiu domnii Radu Niţuleac şi Adrian Iacob. Şi poate ştiu şi alţii precum OTP, CEC BANK, INTESA SAO PAOLO.

Folosind acest modus operandi, au preluat controlul mai multor firme:

1. VOLKWOOD INDUSTRIE SRL, din județul Sibiu, în care cei din PLATFORMA ROCA au reușit blocarea fluxurilor financiare, cu ajutorul lui Radu Niţuleac din partea Băncii Transilvania care a solicitat insolvența pe fondul trendului descendent al activităţii financiare a VOLKWOOD INDUSTRIE SRL.

2. BLUE AIR - TRANSPORT AERIAN SA, unde Andrei Cionca se spune că a reuşit să îl impună pe Rudolf Vizental (actual CIO al IMPETUM GRUP) în consiliul de administraţie al operatorului aerian, consecința imediată fiind adoptarea soluției de vânzare a activităţii de transport a companiei aeriene către o altă societate.

3. Complexul Energetic Hunedoara, unde Andrei Cionca și Bogdan Olteanu l-au interpus pe Emil Gros, cel care plimbă sacoșele de bani la București, încercând, fără succes, să condamne CEH la dezmembrare la fier vechi.

Astăzi vă prezentăm următoarea victimă: ARMAX GAZ SA, o firmă cu tradiţie şi multe contracte bănoase cu ROMGAZ SA şi TRANSGAZ SA. CITR, pe modusul operandi consacrat, nu vrea doar să conducă agentul economic spre restructurare, ci vizează preluarea companiei.

Deşi unele păreri avizate sugerează că CITR ar avea o problemă de ordin legal dacă preiau firmele unde tot ei controlează procedurile, planul merge înainte, dar sub o altă formă. În cazul nostru, potrivit BPI, domnii de la CITR ar vrea în data de 12.10.2020 să se retragă din procedura ARMAX SA, nu mai repede însă de a pune în locul lor un alt administrator judiciar de paie care să continue insolvența, Ştefan Nartea, în scopul punerii în aplicare a planului de preluare a companiei.

loading...
PUTETI CITI SI...