Inocențiu Voinea, consilier PNL la Sectorul 3, cere în instanță ca Robert Negoiță să pună la loc, în buget, 30 de milioane de euro!

Postat la: 03.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Inocențiu Voinea, consilier PNL la Sectorul 3, cere în instanță ca Robert Negoiță să pună la loc, în buget, 30 de milioane de euro!

Capitalizarea unor SRL-uri având acționar majoritar Primăria Sectorului 3 s-a făcut ilegal! Aparent, frământările din PNL București par să fi paralizat orice activitate, foștii lideri fiind preocupați să salveze ce mai e de salvat, iar noii pretendenți la fotoliile de șefi de filială de sector lustruiesc pragurile din Modrogan pentru a intra în grațiile conducerii centrale.

Cu toate acestea, sunt câțiva liberali care și-au făcut un crez din a face opoziție administrației PSD a Bucureștiului, cum ar fi consilierii generali Cătălin Deaconescu sau consilierul local Inocențiu Voinea, care, de trei ani, de la începutul mandatului, nu-l slăbește de loc pe Robert Negoiță, în ciuda faptului că ceilalți colegi ai săi îl lasă mereu în offside. Ieri, de exemplu, Inocențiu Voinea a atacat în contencios administrativ mai multe hotărâri de consiliu prin care s-au majorat capitalurile sociale ale unor societăți comerciale ale Primăriei. Principalul motiv este acela că hotărârile respective nu au fost luate cu votul a două treimi dintre consilierii în funcție, așa cum prevede legea în cazul unor hotărâri care privesc patrimoniul Sectorului.

Mai exact, este vorba despre 90 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, sumă cu care au fost capitalizate S.C. Administrare Active și Algorithm Rezidențial S3 SRL,aceasta din urmă pentru a capitaliza, la rându-i, S.C. Algorithm Construcții S3 SRL, dar și de alte încă vreo 10 milioane de euro cu care au fost achiziționate terenuri sau clădiri de către alte societăți ale primăriei. Interesant este că S.C. Algorithm Construcții S3 SRL este condusă de fostul șef al tineretului liberal al Filialei PNL a Sectorului 3, Alexandru Cojocariu, cel care, în ultima ședință de Consiliu Local, de săptămâna trecută, a solicitat adoptarea unei hotărâri prin care să i se stabilească un salariu variabil constând în 30% din profitul realizat din lucrări, altele decât cu Primăria! Aceasta, pe lângă salariul fix de 12.000 de lei net și un bonus anual considerabil! Dar, la intervenția lui Inocențiu Voinea, care, împreună cu un consilier USR, Liviu Mălureanu, au solicitat mai multe explicații, hotărârea nu a mai fost adoptată, primarul dând  din colț în colț!

Gata cu cumetriile politice!

"Îmi e foarte greu să lupt aproape de unul singur cu mafia PSD-istă", a declarat Ino­cențiu Voinea, contactat de ZiuaNews. "Am susținerea a multor membri simpli, dar, din păcate, conducerea filialei nu a fost alături de lupta mea cu ciuma roșie de la Sectorul 3. Nu am făcut public acest lucru până acum, pentru că votul de blam din partea oamenilor ar fi căzut asupra partidului, și nu ar fi fost corect, pentru că PNL, conducerea centrală, nu a fost niciodată de acord cu aceste practici meschine, cu aceste înțelegeri ale anumitor așa-ziși liberali cu PSD-ul, în cazul nostru cu Robert Negoiță! Închipuiți-vă că, în acest weekend, în timp ce eu redactam cererea de chemare în judecată pentru a solicita retragerea a peste 10 milioane de euro din capitalul social al S.C. Algorithm Construcții SRL, șeful acestei companii, Cojocariu, petrecea alături de șeful filialei PNL a Sectorului 3, Florin Alexe, la botezul fiului unui secretar de stat pus de PSD, Victor Ionescu, fost liberal și șef al organizației PNL din Diaspora, botez la care Alexe a fost naș! Să fie sănătoși, să se nășească și să se boteze între ei, dar nu din postura de lideri politici! Pentru că oamenii nu mai știu ce să creadă și, iată, încep să ne ocolească!"

Revenind la acțiunea de chemare în judecată, Inocențiu Voinea arată că Negoiță, deși atenționat în mai multe rânduri, nu numai că încalcă legea, dar și că nesocotește o decizie a unei instanțe superioare, considerând că societățile înființate pe lângă primărie nu trebuie să respecte același regim de cheltuire a banilor publici, iar capitalizarea lor nu trebuie făcută cu votul a două treimi dintre consilierii locali aflați în funcție, cum se precizează în Art.45 alin 3) din Legea 215/2001  privind administrația locală. Jurisprudența la care face referire consilierul liberal în acțiunea sa este Decizia civilă definitivă și irevocabilă a Curții de Apel București nr. 6504 din 22 noiembrie 2018, în care, în mod explicit, arată că "aporturile reprezintă obligațiile pe care și le însușesc asociații/acționarii de a aduce în societate o valoare patrimonială". Ca atare, se arată în continuare în motivarea Curții de Apel București, "în accepțiunea comună a termenului, aporturile reprezintă însuși valoare patrimonială, bunul care reprezintă obiectul obligației". De asemenea, se mai arată că "nu are relevanță faptul că suma de bani echivalentă aportului (în cazul nostru, majorării de capital) în numerar a fost inclusă în buget și a devenit o cheltuială bugetară, întrucât efectele asupra patrimoniului autorității se produc prin însumarea obligației de aportare din punct de vedere juridic (...)".

Anterior acestui demers în justiție, Voinea a adresat mai multe plângeri prealabile Consiliului Local al Sectorului 3, organul emitent al actului atacat, dar răspunsurile au fost de fiecare dată negative, în sensul că cererea de revocare nu poate fi luată în considerare, întrucât, în opinia lui Robert Negoiță, hotărârile au fost luate legal cu doar jumătate plus unu din numărul consilierilor locali prezenți la ședință. Sesizările făcute la Instituția Prefectului Capitalei nu s-au bucurat de mai mult succes, nici chiar după ce consilierul liberal i-a adresat o scrisoare deschisă prefectului de București, cerându-i să oprească fărădelegile edilului-șef al Sectorului 3. De data aceasta, pentru că atât Negoiță, cât și secretarul Primăriei, Marius Mihăiță, i-au spus că așteaptă o hotărâre judecătorească definitivă care să vizeze în mod expres Sectorul 3, și nu una care să reprezinte doar jurisprudență în materie, Inocențiu Voinea i-a asigurat că o vor avea, motiv pentru care a formulat și a introdus cererea de chemare în judecată pe care ZiuaNews v-o prezintă în exclusivitate (aici textul Cererii).

Negoiță, fii, nu fi!

Consilierul liberal a deschis ieri și un alt front de luptă cu Negoiță, după cum ne-a declarat: "Am trimis Consiliului Național al Audiovizualului o cerere prin care solicit imediata oprire de la difuzare a clipului publicitar realizat de S.C. Investiții Spații Verzi SRL, societate căreia i-a fost atribuit recent, prin votul consilierilor PSD, și codul CAEN care îi permite desfășurarea de activități ale Agențiilor de Publicitate! Inițial, am crezut că vor monta pe spațiile verzi plăcuțe pe care să scrie Nu călcați pe iarbă! sau Păstrați curățenia!, dar iată că, fără nicio competență în domeniu, au trecut la creație publicitară! Și unde credeți că i-a dus muza? Către o formulare profund jignitoare, specifică unuia cu un nivel de pregătire precar, în ciuda titlului de doctor, cu o teză plagiată de la cap la coadă: "Fii cu noi, nu fi gunoi!". Acesta este marele  concept creativ prin care se promovează un oraș curat! Acesta este îndemnul pe care Robert Negoiță îl adresează în mod direct, la persoana a doua, cetățenilor sectorului: NU FI GUNOI!". (aici textul catre CNA)

De remarcat că însuși Negoiță s-a simțit ofensat la ultima ședință de Consiliu, unde un cetățean care a pledat pentru salvarea Parcului Brâncuși i-a adresat primarului îndemnul să se alăture demersului cetățenilor de a recupera spațiul retrocedat folosind doar prima parte a sloganului inventat chiar de el: "Domnule primar, fii cu noi!". "Evident, nu mai era nevoie și de continuare", ne-a spus Inocențiu Voinea, liberalul care s-a înscris cu câteva luni în urmă în cursa internă din interiorul partidului, în urma căreia se va desemna candidatul PNL pentru funcția de primar al Sectorului 3, lansând în mediul online o platformă bazată pe idei liberale de dezvoltare durabilă a celei mai mari comunității din România, după București luat ca ansamblu. Și chiar dacă consecvența cu care i-a făcut opoziție lui Robert Negoiță a fost de natură să îi atragă marginalizarea în cadrul Filialei conduse de Florin Alexe, combinatorul-șef, căruia îi cam strica ploile, după noile decizii luate la nivel național, poate avea acum și susținerea întregii organizații în lupta sa cu administrația locală condusă de PSD!

Nu moacele, ci faptele oamenilor contează!

"Decizia luată de conducerea partidului, deși una întârziată, nu mă surprinde. Era normal să intrăm în linie dreaptă pentru câștigarea primăriei Sectorului fără cei care nu s-au putut desprinde de ceea ce a însemnat construcția politică contra naturii USL și au rămas lipiți de ciuma roșie! Acum, important este ca, după o asemenea măsură, liberalii autentici să își vadă de treabă, să recâștige încrederea oamenilor, să acționeze prin pârgiile legale pe care le au la dispoziție pentru a opri jaful pe care administrațiile PSD-iste îl fac fără rușine! Îi invit pe toți la acțiune, inclusiv pe cei care, în loc să se concentreze pe opoziția la PSD, șterg acum praful prin sediile centrale ale partidului, doar-doar i-o vedea cineva și pe ei! Nu moacele oamenilor trebuie să se vadă, ci faptele lor!" - a mai spus Inocențiu Voinea, liberalul în jurul căruia se poate strânge Opoziția cu scopul de a-l înlătura pe Robert Negoiță de la butoanele Primăriei Sectorului 3.

loading...
PUTETI CITI SI...