Ingineria Cantacuzino: Un gradat furier cu PFA va coordona un grant de 150 de milioane de Euro

Postat la: 10.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Ingineria Catacuzino: Un gradat furier cu PFA va coordona un grant de 150 de milioane de Euro

Venirea generalului (în rezervă) Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării l-a scos pe medicul sportiv Florin Oancea din postul de furier. Obişnuit mai mult cu mapa ministerială, omul fiind cărător de dosare prin minister, lui Florin Oancea i-a căzut pleaşca. A fost numit şef al Institutului Militar Cantacuzino, strategic în perioadă de pandemie.

Din cauza crizei COVID-19, a trecut neobservată numirea sa în funcţie peste specialişti de marcă ai luptelor pentru vaccinuri. Printr-un grant de 150 de milioane de Euro de la UE, medicul sportiv va trebui să readucă Institutul Cantacuzino la faima de altă dată. Noul șef al Insitutului Militar Cantacuzino, pe vremea când tăia frunze la câini prin Marele Stat Major, a fost pe statele de plată a unor cluburi sportive din toată țara, fiind contractat ca medic pentru echipe precum HCM Baia Mare sau CSM București.

În 2016, an de glorie pentru Oancea, bănuții veneau de la echipele menționate mai sus, în cuantum de 70.000 de lei, pe lângă salariul de 6.000 de lei pe lună și venituri de peste 5.000 de euro prin intermediul PFA Dr. Oancea Florin. Numai că sumele descoperite de Ziarul de Cluj ale soţului Oancea erau infime faţă de ale soţiei Cornelia Mioara Oancea.

Mioara este demult mâna dreaptă a unor nume grele de investitori în firme din România. Prin compania New Europe Capital SRL, de unde încasa în 2016 un salar de 20.000 de lei (în comparație cu soțul și amărâtul său salar de 6.000), Cornelia Mioara Oancea a ajuns în forul decizional din firme precum Albalact SA, Policolor SA Și Rarăul SA, prin bănuții pompați de Ion Alexander Florescu (în TOP 300 Capital, milionarii din România) prin fondul de investiții cipriot Portadrix Investment LTD, care este acționar juridic la firma Corneliei Oancea, mai spune investigaţia jurnalistică.

În 2019, de parcă se prefigura deja un frumos viitor liberal, Cornelia Mioara Oancea ajunge administrator al firmei soților Becșenescu Dumitru și Ștefania Nicoleta: Mamaia Resort Hotels SRL (pe care funcționează Golden Tulip Mamaia și Zenth Hotel). Fondurile de investiție din Cipru au intrat astfel în afacerile de la malul mării, dar l-au lăsat pe Becșenescu, fost deputat și politician PD și soția acestuia ÎNCĂ în poziție de control.

loading...
PUTETI CITI SI...