George Soros în 2007: Israelul trebuie să accepte că Hamas are tot dreptul să folosească forța militară împotriva Occidentului

Postat la: 17.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

George Soros în 2007: Israelul trebuie să accepte că Hamas are tot dreptul să folosească forța militară împotriva Occidentului

George Soros a declarat că Israelul și Statele Unite trebuie să accepte pe deplin Hamas ca organizație legitimă care are tot dreptul să folosească forța militară împotriva Occidentului.

Într-un articol de opinie din 2007, recent reapărut în Financial Times, Soros a cerut administrației Bush și Israelului să colaboreze cu Hamas în loc să respingă autoritatea acesteia și să instaleze o blocadă în jurul teritoriului palestinian pentru a respinge misiunea principală a Hamas de a crea un stat palestinian prin metode violente, cu Ierusalimul drept capitală.

"Israelul, cu sprijinul puternic al SUA, a refuzat să recunoască guvernul Hamas, ales în mod democratic, și a reținut plata taxelor de milioane de euro colectate de israelieni în numele acestuia", a scris Soros, sugerând că această măsură va duce la înrăutățirea relațiilor în regiune. "Dacă Israelul ar fi acceptat rezultatele alegerilor, acest lucru ar fi putut întări aripa politică mai moderată", a continuat Soros. "Din păcate, ideologia "războiului împotriva terorismului" nu permite astfel de distincții subtile".

"Punctul nevralgic este refuzul Hamas de a recunoaște existența Israelului, dar acest lucru ar putea deveni o condiție pentru o eventuală soluționare, mai degrabă decât o condiție prealabilă pentru negocieri", a scris Soros, adăugând că, în orice caz, SUA și Israelul ar trebui să negocieze cu Hamas.

"Apărătorii politicii actuale susțin că Israelul nu își poate permite să negocieze dintr-o poziție de slăbiciune. Dar este puțin probabil ca poziția Israelului să se îmbunătățească atâta timp cât își continuă cursul actual", a continuat editorialul lui Soros, citând decenii de violență între evrei și palestinieni și făcând apel la Israel să renunțe la acțiuni militare viitoare, pe care SUA ar trebui să le sprijine.

"Demonstrarea superiorității militare nu este suficientă ca politică de abordare a problemei palestiniene", a scris Soros. "Ar fi tragic să ratăm această perspectivă pentru că administrația Bush este împotmolită în ideologia războiului împotriva terorismului".

Începând de sâmbătă, se estimează că 3.200 de persoane au murit de ambele părți după ce Hamas a invadat Israelul la sfârșitul săptămânii trecute, iar Israelul a răspuns. Peste un milion de palestinieni din nordul Fâșiei Gaza s-au confruntat cu un termen limită israelian pentru a fugi spre sud. Până în prezent, Israelul s-a abținut de la lansarea unei operațiuni terestre "semnificative".

loading...
PUTETI CITI SI...