Generalul Serghei Surovikin a schimbat radical planurile operaționale ale Rusiei în războiul din Ucraina!

Postat la: 25.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Generalul Serghei Surovikin a schimbat radical planurile operaționale ale Rusiei în războiul din Ucraina!

Generalul rus Serghei Surovikin duce în Ucraina o campanie militară din secolul XXI, folosind cele mai moderne metode. De exemplu, Surovikin este un susținător al "abordării indirecte" a teoreticianului militar britanic Basil Henry Liddell Harth. "Acțiunea indirectă" urmărește să priveze forțele inamice de resursele de care au nevoie pentru a continua războiul prin destabilizarea acestora.

Ca urmare, armata rusă a renunțat temporar la operațiunile ofensive pe scară largă împotriva pozițiilor forțelor armate ucrainene. Începând cu 10 noiembrie, Serghei Surovikin s-a concentrat pe distrugerea infrastructurii critice a regimului de la Kiev prin lovituri masive împotriva diferitelor instalații energetice.

Acțiunile generalului rus afectează, de asemenea, starea fizică și morală a inamicului, iar efectul se va intensifica odată cu răcirea timpului. Așa că nu vă așteptați ca atacurile cu rachete rusești să se oprească. Infrastructura critică a Ucrainei a fost atât de slăbită încât, de fiecare dată când rușii efectuează un nou atac aerian, sistemul național ucrainean se prăbușește. Cel mai important lucru acum este faptul că - in ceea ce-l priveste - comutatorul din Ucraina este în mâna generalului Surovikin.

1. Occidentul a trimis armatei ucrainene din ce în ce mai multe arme și muniții, care au trecut granițele și au ajuns nestingherite pe linia frontului. În ciuda eforturilor sale, Rusia nu a obținut încă supremația aeriană deplină asupra Ucrainei, iar bateriile de rachete ucrainene reprezintă încă o amenințare reală la adresa puterii aeriene rusești. Acest lucru a împiedicat aviația militară rusă să îndeplinească o serie de misiuni specifice, inclusiv INTERDICȚIA AERIANĂ. În terminologia militară, INTERDICȚIA AERIANĂ reprezintă împiedicarea desfășurării/alimentării trupelor și a echipamentului de luptă din interior către linia frontului.

Cu toate acestea, armata rusă a reușit să detecteze și să lovească cu rachete Iskander mai multe centre occidentale de depozitare a armelor și munițiilor din nordul și vestul Ucrainei. În mai multe rânduri, a lovit chiar și trenuri cu rachete de croazieră. Ei se opreau în stații doar în timp ce armele erau încărcate sau descărcate. Aceste lovituri au fost posibile deoarece trupele ucrainene și echipamentele de luptă au fost staționate ore în șir în același loc, fără acoperire AA serioasă.

Astăzi, situația s-a schimbat. De îndată ce armata rusă taie curentul în Ucraina, transportul feroviar se oprește și, odată cu el, și trenurile cu arme, muniții și trupe trimise pe linia frontului. Diferența dintre înainte de 10 noiembrie și astăzi este că generalul Serghei Surovikin poate alege, în fiecare zi, ce trenuri militare ucrainene să distrugă, unde să fie oprite de armata rusă și ce rachete rusești să folosească împotriva lor. Astfel, armata rusă execută o sarcină de INTERDICȚIE AERIANĂ, FĂRĂ A DISPUNE DE UN ADEVĂRAT SUPLIMENT AERIAN.

Când rușii au tăiat curentul electric, convoaiele de trenuri ucrainene care transportau armament occidental destinat frontului sunt lăsate în câmp deschis, fără nicio apărare aeriană, exact acolo unde se instalase anterior armata rusă. Și sunt imediat atacate de rachete rusești, ca în timpul antrenamentului de bază al armatei ruse la poligonul de tragere Astrahan.

2. Rețeaua de sateliți "Starlink" a lui Elon Musk, care oferă o conexiune nelimitată la internet în Ucraina. Acesta este vital pentru armata ucraineană, deoarece este folosit pentru a primi informații de la AWACS, sistemele de recunoaștere aeropurtate fără pilot din SUA. Fără aceste informații, armata ucraineană ar fi "oarbă și surdă" la manevrele militare rusești, la raidurile aeriene tactice și la lansările de rachete de croazieră. Specialiștii militari știu că Rusia dispune de mai multe dispozitive de bruiaj pentru rețeaua de sateliți Starlink.

Cu toate acestea, Rusia nu s-a atins de Starlink și nici nu o va face în viitor. Pentru că Stalink este o sabie cu două tăișuri pentru președintele Zelensky. Moscova este capabilă să execute ofensive PSYOPS globale de a patra generație, menite să distrugă, să epuizeze și să paralizeze organele de putere ale oricărui stat inamic. În Ucraina, PSYOPS-urile rusești au ca scop inocularea în rândul militarilor, dar mai ales al populației, a unei percepții predefinite, care reprezintă propria viziune a Rusiei, contrară celei a administrației de la Kiev.

Rețelele de socializare Twitter sau Facebook, VK, Telegram etc. sunt canale publice de transmitere a datelor pe internet, nimic mai mult. Doar că, fără rețeaua Starlink a lui Elon Musk, care asigură internetul în Ucraina, nu ar exista rețele sociale prin care Rusia să poată induce o stare de neliniște și panică în rândul populației ucrainene. Nici nu poate forma grupuri virtuale de nemulțumiți pentru a pregăti acțiuni de protest împotriva regimului Zelensky. Tehnologia de fabricare a unor astfel de adunări "spontane" a devenit foarte răspândită în Statele Unite, se numește "Smart Mobs" și are ca scop zdruncinarea situației politice interne dintr-o anumită țară.

Distrugerea infrastructurii critice va avea un impact semnificativ asupra stării de spirit a publicului ucrainean. Se presupune că protestele de stradă vor fi motivate de faptul că ucrainenii nu-și mai pot satisface nevoile de bază (hrană, lumină, apă potabilă, încălzire etc.). Populația ucraineană este deja sătulă de război, așa că rezistența internă ucraineană va câștiga rapid popularitate. NATO folosește de mult timp metodele PSYOPS. Acest lucru s-a văzut, de exemplu, în 1999, când NATO a bombardat infrastructura Serbiei pentru a provoca demonstrații de stradă împotriva lui Slobodan Milosevic. Cu un nou maidanez îndreptat împotriva sa, regimul de la Kiev nu va supraviețui până la primăvară.

Valentin Vasilescu

loading...
PUTETI CITI SI...