Gabriela Firea cere taxe de inscriere de la copiii chemați la "Festivalul Sportului pentru Toți", o manifestare gratuita a unei companii municipale

Postat la: 24.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Gabriela Firea cere taxe de inscriere de la copiii chemați la

În plină criză de bani, anunțată chiar de către Gabriela Firea, Compania Municipală Sport pentru Toți a stârnit nemulțumirea antrenorilor și părinților cerând bani echipelor de copii pentru o competiție ”pentru toți” organizată pe Stadionul Național.

Copii între 4 și 12 ani sunt invitați de Compania Municipală Sport pentru Toți să participe între 1 și 7 august, pe Arena Națională, la o competiție sportivă.

Întrecerile se numesc "Festivalul Sportului pentru Toți" și au loc la: fotbal; tenis; Streetdance; bocce (joc cu bile asemănător petanque); skandenberg; tenis de masă; box; arte marțiale; jocurile copilăriei

Conform misiunii sale, "Compania Municipală Sport pentru Toți investește banii publici în dezvoltarea sportului de masă, prin servicii gratuite sportive oferite bucureștenilor. Dezvoltarea sportului de masă prin organizarea diferitelor evenimente sportiv-recreative pentru toți bucureștenii, oferind servicii gratuite cetățenilor și infrastructura necesară prin baze sportive dispuse în diferite cartiere ale orașului."

Pe baza acestei promisiuni, înființarea companiei sportive a fost votată de Consiliul General în 11 aprilie 2017, la cererea Gabrielei Firea. Compania Primăriei are un buget de 19 milioane de lei în 2019 și a terminat anul 2018 cu o pierdere de 515.000 de lei.

În cazul evenimentului organizat pe Stadionul Național, la fotbal, sportul cel mai căutat, echipele de copii sunt puse să plătească o taxă de participare, ceea ce a stârnit revolta cluburilor sportive. La fotbal, vor fi 7 grupe de vârstă, între 6 și 12 ani. „Taxele sunt între 350 de lei și 450 de lei, în funcție de vârsta copiilor din echipă. Nu e normal ca Primăria, care tot declară că e într-o jenă financiară, să încerce să acopere o parte din costuri de la copii", a declarat unul dintre antrenori, rugând ca numele lui să nu fie divulgat.

În regulamentul competiției, compania explică diferența de preț între grupele de vârstă prin „numărul de arbitri necesar". (sursa: libertatea.ro)

loading...
PUTETI CITI SI...