Fostul șef al MI6 despre originea COVID-19: Virusul a fost "scăpat" din laborator și adaptat pentru a fi foarte infecțios!

Postat la: 27.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Fostul șef al MI6 despre originea COVID-19: Virusul a fost

Sir Richard Dearlove a fost șeful serviciului secret de informații al Regatului Unit, numit MI6, din 1999 până în 2004. Potrivit acestuia, unele aspecte ale virusului "indică faptul că ar putea fi oarecum adaptat", deși a avertizat că acest lucru nu va putea fi niciodată dovedit.

"În regulă, să spunem așa... Este un virus natural care a fost, ca să spunem așa, modificat, iar caracteristicile unor lucruri precum proteina spike, care îl fac atât de infecțios, indică, de asemenea, faptul că este oarecum adaptat", a spus el. Da, el a recunoscut că este posibil ca virusul să fi sărit la oameni din natură, dar fostul șef al serviciilor de informații a motivat: "Este mult mai probabil - dacă ești om de știință - că a fost confecționat".

În plus, el a acuzat Partidul Comunist Chinez (PCC) că a ascuns datele relevante și a criticat recenta investigație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a declarat că o scurgere din laborator era foarte puțin probabilă și ca fiind "farsă", doar pentru a evita să deschidă "o cutie de viermi".

"Cred că revine chinezilor sarcina de a dovedi că este vorba de zoonoză, deoarece dovezile îmi sugerează cu tărie mie și unui număr de oameni de știință eminenți că cea mai mare probabilitate este că este vorba de o evadare din laborator", a adăugat el, încurajând o "dezbatere deschisă" cu privire la originile reale ale SARS-CoV-2. "Cred că există o influență chineză semnificativă activă în acest domeniu specific, iar China a lucrat foarte, foarte mult în ceea ce privește influența în domeniul financiar pentru a se asigura că narațiunea lor este dominantă", a subliniat el.

El a adăugat că există un echilibru al probabilităților, deoarece, în mod evident, nu poate fi dovedit și crede că nu poate fi dovedit, deoarece dovezile care ar fi putut dovedi într-un fel sau altul au fost deja distruse din cauza amplorii curățeniei chinezești. Influența acesteia a împiedicat publicarea de articole științifice pe această temă, a afirmat el.

Dearlove, care este un fost "C" al Serviciului Secret de Informații, un fel de "M" din James Bond, a declarat pentru Tom Swarbrick de la LBC că în curând vor apărea mai multe informații despre originea coronavirusului. El a spus că se așteaptă ca viitoarele cărți să contureze în continuare argumentul privind originea de laborator a coronavirusului.

Între timp, în America, teoria scurgerii din laborator a fost inițial discreditată de autoritățile științifice și de oficialii guvernamentali, deși, recent, unele agenții au susținut teoria conform căreia virusul ar fi putut proveni dintr-un laborator. Conform declarațiilor directorului FBI, Christopher Wray, din martie, agenția de informații a apreciat de ceva vreme că originea pandemiei este, cel mai probabil, un posibil incident de laborator. În februarie, Departamentul Energiei și-a retras evaluarea inițială și a recunoscut acum că poziția sa nu mai este "nehotărâtă", ci mai degrabă de "încredere scăzută" în faptul că originea ar fi o scurgere de laborator. Mai mult, în 2021, președintele Joe Biden a precizat că comisia de informații "s-a coagulat în jurul a două scenarii" privind originea coronavirusului, dintre care unul era teoria scurgerii din laborator.

În prezent președinte al Consiliului de Administrație al Universității din Londra, Dearlove a discutat și despre alte amenințări iminente, în afară de China și manipularea și conivența acesteia cu SUA și alte autorități sanitare mondiale.

El a spus că Marea Britanie ar trebui să se angajeze să antreneze forțele de securitate din Afganistan pentru încă două decenii, după ce Biden a anunțat că trupele americane pleacă înainte de aniversarea a 20 de ani de la 11 septembrie. Pentru el, ar fi o greșeală să reflecte decizia SUA, deoarece Marea Britanie a devenit mai sigură prin înlăturarea vechiului regim taliban.

"Ar putea fi (o altă ședere de 20 de ani)", a spus el. "Nu pledez pentru desfășurarea masivă de trupe. Pledez pentru continuarea pregătirii și echipării forțelor afgane pentru a duce această bătălie. Vreau să spun că nu vă puteți permite acum să aveți aceste goluri geopolitice când există amenințări atât de puternice". Terorismul islamist rămâne cea mai mare amenințare la adresa Regatului Unit, iar terorismul de extremă-dreapta a fost "până acum" mai ușor de stăpânit, a spus el.

În timpul interviului acordat LBC, fostul șef al agenției de informații a abordat, de asemenea, libertatea de circulație în Europa și criza migranților de-a lungul anilor 2010, care a avut un impact asupra securității britanice "într-o anumită măsură".

El a fost apoi întrebat despre rapoartele despre Boris Johnson și despre utilizarea telefonului său, cu sugestii din ultimele zile că numărul său a fost ușor de găsit online și știri că a putut fi contactat de persoane din sectorul privat, a răspuns Dearlove: "Politicienii și telefoanele au fost întotdeauna o problemă. Nu este o problemă unică pentru niciun politician, fiecare politician pe care l-am cunoscut vreodată, străin sau britanic, și-a folosit telefoanele într-un mod probabil nechibzuit, aceasta este natura vieții politice".

"Nu are de-a face cu comportamentul politicienilor", a mai subliniat el.

loading...
PUTETI CITI SI...