Forumul Economic Mondial propune ca CBDC-urile să fie "implantate sub pielea ta" dacă vrei să participi la societatea viitoare

Postat la: 10.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Forumul Economic Mondial propune ca CBDC-urile să fie

Forumul Economic Mondial (FEM) vede ca toți cetățenii viitorului apropiat trebuie să fie implantați cu un microcip CBDC, pentru a putea participa pe deplin la viața societății și pentru a face lucruri de bază, cum ar fi să cumpere alimente și apă.

Potrivit profesorului Richard Werner, în viitorul foarte apropiat, cetățenii "vor trebui să folosească cea mai recentă tehnologie", cum ar fi "implantul de cip CBDC", pentru a-și putea accesa conturile bancare.

Profesorul Richard A. Werner este economist și profesor de bănci și finanțe. Este cunoscut ca susținător al unei noi politici monetare postcriză pe care a numit-o Quantitative Easing ("QE") - pe care a propus-o în Japonia în 1995, în calitate de economist-șef al unei bănci de investiții britanice.

De asemenea, a lucrat ca cercetător la Universitatea din Oxford, la Banca Japoniei, la Banca de Dezvoltare a Japoniei și la Banca Asiatică de Dezvoltare. Este implicat în sprijinirea înființării de bănci comunitare fără scop lucrativ prin intermediul unei inițiative numite Local First CIC.

Expose-news.com relatează: În cadrul Amsterdam Science Summit 2022, profesorul Werner a ținut o prelegere despre monedele digitale ale băncilor centrale ("CBDC") și Agenda 2030. În marja Summitului științific de la Amsterdam din acest an, acesta a discutat cu Ivor Cummins despre CBDC-uri și despre modul în care inflația ridicată a fost orchestrată de băncile centrale pentru a-și promova agenda.

Există două aspecte ale politicilor monetare QE pe care le-a propus profesorul Werner: QE1 și QE2. QE1 presupune ca banca centrală să intervină și să cumpere activele neperformante din sistemul bancar. Banca centrală cumpără activele neperformante la valoarea nominală, iar problema este rezolvată, băncile au un bilanț puternic. Dar acest lucru nu va fi suficient pentru a determina băncile să crească creditarea.

Prin urmare, profesorul Werner a propus QE2, care permite băncii centrale să forțeze băncile să creeze mai mulți bani și să îi injecteze în economie. Acest lucru ar fi realizat prin cumpărarea de către băncile centrale de active, de exemplu, proprietăți imobiliare, din sectoarele nebancare. Banii pe care sectoarele nebancare îi primesc din vânzarea proprietății ar fi apoi depuși în contul bancar al vânzătorului. Atunci când o economie se confruntă cu deflația, "acesta este modul în care băncile centrale pot injecta bani direct în economie", a explicat profesorul Werner.

QE1 a fost urmat de Japonia în anii 1980, dar SUA a interzis Japoniei să folosească ulterior QE2. Și apoi, din senin și la momentul nepotrivit, QE2 a fost adoptat de Rezerva Federală a SUA și de alte bănci centrale în martie 2020. Intenția de a adopta QE2 la acel moment a fost de a provoca o inflație ridicată. De ce? Pentru a muta economiile pe un sistem CBDC.

"Trebuie să vă gândiți la CDBC ca la un sistem de control [sau un sistem de permise], nu ca la o monedă", a explicat profesorul Werner.

"Este o monedă condiționată, bazată pe obținerea efectivă a permisului respectiv. Acum, dacă se întâmplă să fii un fel de critic al politicii guvernamentale sau un critic al băncilor centrale, acest lucru ar putea fi dificil. Sau dacă îndrăznești să ieși din zona de 15 minute a orașului, poate că vei găsi asta: "Oh [CBDC-ul meu] nu funcționează". Desigur, acestea sunt lucruri pe care le-am văzut deja în China. Există o mulțime de videoclipuri în care cineva încearcă să o folosească pentru a cumpăra un bilet și nu funcționează pentru că scorul său de credit social este scăzut."

Și, efectiv, nu există un drept real de apel. În condițiile în care foarte puțini oameni îi controlează pe cei foarte mulți, controlorii vor folosi computere și algoritmi pentru a gestiona sistemul. Dacă veți face apel la blocarea CDBC-urilor, veți avea de-a face cu răspunsuri automate.

Profesorul Werner a explicat că planificatorii centrali, așa cum îi numește el, orchestrează inflația pentru a ascunde modificările aduse sistemelor bancare. De exemplu, în anii 1970, inflația ridicată a fost orchestrată pentru a acoperi trecerea dolarului american garantat cu aur la petrodolar. Iar inflația ridicată pe care am experimentat-o în 2021/2022 a fost orchestrată pentru a acoperi trecerea de la petrodolar la CBDC-uri.

În martie 2020, Rezerva Federală și alte bănci centrale importante au adoptat QE2, o recomandare pentru deflație sau pentru o economie în scădere. În martie 2020, economiile nu se micșorau, dar Rezerva Federală a adoptat QE2 și a cumpărat active de la non-banci, forțând băncile să creeze credite. Era foarte clar că urma să creeze inflație. Aceasta nu a fost o eroare de judecată, ci a fost intenționată, a explicat profesorul Werner. Este o politică foarte specifică, care este foarte rar adoptată.

Dovada că a fost o acțiune deliberată, a spus profesorul Werner, a fost faptul că "chiar înainte de covid, în august 2019, a avut loc o conferință în Jackson Hole a conferinței anuale a bancherilor centrali, dar a invitat BlackRock, marele manager de active ... și BlackRock a făcut o propunere, au spus "va fi o altă criză ... dar de data aceasta ar trebui să creăm inflație". Nu au explicat niciodată de ce, au spus doar că trebuie să creăm inflație ... și iată cum vom face acest lucru și au citat propunerea mea, fără a-mi menționa numele, bineînțeles".

"Și, mai este un factor", a spus profesorul Werner, "Rezerva Federală a angajat Blackrock în martie 2020 pentru a cumpăra active ... QE era pentru o situație deflaționistă, dar modul în care îl foloseau trebuia să provoace inflație, nu exista nicio îndoială. Și ei știau acest lucru, pentru că au și spus-o".

"Așadar, această inflație [actuală] este în întregime creată în mod intenționat de băncile centrale, de planificatorii centrali. Așadar, cum îi vom pedepsi pentru asta? 'Oh, hai să le dăm mai multe puteri, hai să le dăm puteri fără precedent asupra a tot, asupra vieții pe Pământ prin intermediul monedelor digitale ale băncilor centrale."

"Adevăratul motiv pentru care cred că au vrut această inflație, deoarece acesta este pentru a acoperi, în esență, dezintegrarea petrodolarului și trecerea la noul sistem pe care vor să fie bazat pe CBDC."

În prezent, se vorbește despre CBDC-uri care să fie folosite prin intermediul unor aplicații bazate pe telefon. "Da, aceasta este faza inițială. Dar ceea ce era deja pregătit în jurul anului 2015, este scopul final - ceea ce vor cu adevărat, se pare, mi-a spus un bancher central - este ca CBDC să arate ca un mic bob de orez pe care vor să ți-l pună sub piele, ceea ce, din punctul meu de vedere, reprezintă o încălcare a demnității umane. Și își dau seama că există un obstacol pentru a-i face pe oameni să accepte acest lucru", a declarat profesorul Werner.

Așadar, se folosesc de crize, perturbări și șomaj pentru a introduce venitul universal de bază, pentru a înmuia publicul să accepte un cip CBDC implantat sub piele. "Veți primi 2.000 de euro în cont în fiecare lună. Dar, bineînțeles, pentru ca acest lucru să funcționeze eficient [vor spune:] "Trebuie să folosim cea mai recentă tehnologie, așa că aveți nevoie de implantul de cip CBDC"."

loading...
PUTETI CITI SI...