Forumul Economic Mondial promite să interzică toate mașinile la nivel mondial până în 2050

Postat la: 18.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Forumul Economic Mondial promite să interzică toate mașinile la nivel mondial până în 2050

Forumul Economic Mondial (FEM) a declarat că intenționează să interzică toate mașinile la nivel global până în anul 2050, ca parte a programului său de mare resetare a omenirii.

Obiectivul tulburător este "îngropat" într-un document de informare publicat luna trecută, intitulat "The Urban Mobility Scorecard Tool: Evaluarea comparativă a tranziției către o mobilitate urbană durabilă".

Documentul avertizează că mai mult de două treimi din populația mondială va fi urbană până în 2050. Dacă vrem să le satisfacem nevoile și să atingem obiectivele climatice ale Acordului de la Paris, raportul cere implementarea "electrificării, a transportului public și a mobilității partajate".

Wall Street Journal: Acest lucru va însemna mult mai puține mașini. "Reducerea numărului de vehicule de la un potențial de 2,1 miliarde la 0,5 miliarde". Aceasta este o scădere radicală, cu mai puțin de 30 de ani pentru a face acest lucru. Dar acest lucru, se spune, "ar putea reduce emisiile provenite de la vehiculele de pasageri cu 80% în comparație cu un scenariu obișnuit - reducând cantitatea de CO2 din atmosferă cu 3,9 miliarde de tone pe an".

Oamenii preferă să dețină mașini pentru că le oferă o mobilitate inegalabilă, iar în prezent majoritatea sunt alimentate cu combustibili fosili, deoarece acestea oferă performanțe și valoare mai bune. Dacă transportul în comun ar oferi performanțe egale sau mai bune și ar avea un preț competitiv, fără subvenții grele din partea contribuabililor, mai mulți oameni l-ar alege. Există, de asemenea, o mică problemă legată de sursele de energie care vor furniza toată electricitatea pentru vehiculele electrice care vor înlocui motoarele pe benzină. Obiectivele FEM vor necesita un vast proiect de planificare centralizată cu costuri incalculabile.

loading...
PUTETI CITI SI...