Focar de 500 de suspecti cu coronavirus la Imprimeria Nationala, unitate de interes strategic. Unul din angajati a fost depistat deja pozitiv, iar numarul contactilor este urias

Postat la: 01.04.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Focar de 500 de suspecti cu coronavirus la Imprimeria nationala, unitate de interes strategic. Unul din angajati a fost depidtat deja pozitiv, iar numarul contactilor este urias

Situatie ingrijoaratoare la Imprimeria Nationala, o unitate de importanta strategica. Aici se tiparesc acte de larga circulatie, care sunt securizate pentru institutiile statului. A aparut, conform surselor Ziuanews, primul caz pozitiv de coronavirus.

De la acest caz au rezultat 13 izolati, dar chestiunea este ca intreaga fabrica este in pericol de a fi contaminata si de a intra in carantina, de a fi inchisa, deci. Personalul a intrat in panica, este un haos general, toti angajatii au venit de acasa, au rude, au copii, batrani in familie, ceea ce ar putea duce la crearea unui nou focar al SARS-COV-2. In total sunt aproape 500 de angajati care au luat contact cu acel caz confirmat de COVID-19. Se pune intrebarea cati mai sunt contaminati si cati au mai raspandit boala. De abia astazi, angajatii de la Imprimerie au primit masti de protectie.

Managerii institutiei nu au facut nimic si au expus personalul spre a fi contaminat, iar la randul lor acestia sa raspandeasca virusul in familie. Pe langa asta exista temera ca prin manipulare o serie de acte tiparite si ambalaje, colete  etc. sa fie contaminate, mai ales ca in hartie, carton si celuloza, ca si pe suprafetele de plastic folosite la securizare, virusul sa reziste cateva zile. O parte din pasapoartele tiparite au fost predate deja detinatorilor, la fel si alte acte, inclusiv retetele medicale sunt facute acolo.

Virusul a fost detectat in data de 30.03.2020 la pacientul de 40 de ani declarat pozitiv, si care nu a fost considerat o urgenta medicala necesitand internarea. Cu toate acestea, managerii au aflat de rezultatul testului, decizandu-se ca 13 contacti sa fie izolati. O masura improprie intrucat numarul contactilor este cu mult mai mare, iar restul angajatilor nu au fost testati. Timp de mai multe zile, angajatul cu coronavirus s-a plimbat prin toata fabrica fiind cel care distribuia dezinfectantii in toate sectiile Imprimeriei. Aflam, tot din surse interne, ca acest angajat depistat pozitiv a fost cu o saptamana in urma la o petrecere, desi erau interzise intrunirile. Toate rudele acestuia lucreaza in cardrul Imprimeriei. La directia audit din Imprimarie mai este un angajat al carui parinti au fost depistati pozitiv si internati. Acesta s-a intors de curand din Olanda.

Drept la replică

Către publicația ziuanews.ro

În virtutea necesității unei corecte informări a publicului, a respectării Codului Deontologic al Jurnalistului și a respectării prevederilor legale ce se desprind din art. 54 din Decretul emis de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, vă cerem publicarea următorului drept la replică.
În articolul publicat în data de 01.04.2020 sub titlul „Focar de 500 de suspecti cu coronavirus la Imprimeria Natională, unitate de interes strategic. Unul din angajați a fost depistat deja pozitiv, iar numarul contacților este uriaș", apar o serie de informații greșite sau tendențios prezentate putând induce, astfel, în eroare opinia publică și pot creea panică în rândul angajaților și a cunoscuților acestora.
Compania Națională Imprimeria Națională SA (CNIN) a luat toate măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în rândul angajaților după ce, în data de 01.04.2020, unul dintre angajați ne-a informat că rezultatul testării pentru COVID-19 este pozitiv.
Astfel, în urma analizei interne, au fost indentificate persoanele cu care angajatul a intrat în contact direct, acest aspect fiind comunicat către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.
La data de 01.04.2020, începând cu ora 16:30 au fost dezinfectate toate spațiile comune și birourile din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care a utilizat substanțe biocide autorizate.
Totodată, au fost înștiințați toți angajații cu privire la acest eveniment urmând ca aceștia să fie atent monitorizați astfel încât să fie prevenită din timp apariția de noi cazuri de îmbolnăvire.
De la declanșarea pandemiei cu noul coronavirus, compania a luat mai multe măsuri menite să prevină și să limiteze apariția îmbolnăvirii în rândul angajaților, dintre care enumerăm:
• Accesul în companie se face numai după verificarea temperaturii corporale atât a angajaților cât și a clienților sau colaboratorilor, respectând distanța de 2 metri față de alte persoane.
• Au fost realizate marcajele privind respectarea distanței de siguranță (2 metri) la punctele de acces/ieșire din companie și în cadrul companiei la birourile și spațiile în care se lucrează cu publicul.
• Au fost asigurate personalului companiei echipamente de protecție specifice măști, mănuși precum și substanțe dezifectante.
• S-a dispus și reglementat prestarea activității în regim de telemuncă.
• Activitatea de producție a fost organizată în 2 schimburi. Personalul dintr-un schimb nu mai intră în contact cu personalul din următorul schimb. Pentru personalul din producție accesul la intrarea și ieșirea din companie se face prin porți diferite pentru limitarea contactului.
• Spațiile de producție sunt dezinfectate la finalizarea fiecăruia dintre cele 2 schimburi, cu excepția spațiilor comune (uși de acces, scări, culoare etc) unde se face din 2 în 2 ore.
• La finalul fiecărei săptămâni se realizează dezinfectarea generală a spațiilor din cadrul companiei prin intermediul unei firme specializate care utilizează substanțe biocide autorizate.
• Interacțiunea cu clienții și colaboratorii se face preponderent în format electronic, numărul clienților cu prezență fizică în companie fiind redus la o medie de 10 persoane pe zi.
Pe fondul evoluției pandemiei cu noul coronavirus, SIGURANȚA și PROTECȚIA salariaților companiei sunt obiective prioritare pentru conducerea companiei.

Cu stimă,
Șef Serviciu
Corina Ozon

loading...
PUTETI CITI SI...