Fina Monicai Anisie, sefa DSP Bucuresti, intra in ancheta ministrului Nelu Tataru deoarece a periclitat cu bunastiinta viata medicilor dupa ce angajata Carmen Pisica a fost confirmata cu coronavirus

Postat la: 23.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Fina Monicai Anisie, sefa DSP Bucuresti, intra in ancheta ministrului Nelu Tataru deoarece a periclitat cu bunastiinta viata medicilor dupa ce angajata Carmen Pisica a fost confirmata cu coronavirus

O angajată a DSP București a fost confirmată cu Covid-19. Ministrul Sănătății a cerut control de urgență după ce a aflat despre reacția scandaloasă a șefei instituției, Dr. Oana Nicolescu, numita la conducerea institutiei in mai 2020, luand locul unui epidemilog recunoscut, Dr. Laura Acatrinei. Nicolescu a fost numita la DSP Bucuresti pe filiera PNL, ea fiind si fina Monicai Anisie, ministru al Educatiei, aceasta Viorica Dancilă a PNL, după cum e numita in partid.

Angajata de la DSP Bucresti care a fost confirmata cu coronavirus se numeste Carmen Pisică. Reprezentanții DSP București, la ordinul Dr. Oana Nicolescu, fina Monicai Anisie, au refuzat să izoleze și să testeze angajații după ce o salariată a fost confirmată pozitiv la noul coronavirus. În acest caz, conform legislației în vigoare, contacții persoanei confirmate ar trebui identificați și testați pentru Covid-19, urmand o ancheta epidemiologică.

Carmen Pisică a intrat în contact cu mai mulți medici. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a anunțat că va face un control personal la DSP București, în cursul zilei de joi, ca sa verifice de ce a fost dat ordinul ca si alti angajati sa fie testati pentru coronavirus. Ministrul Sănătății a mai spus că angajata este internată alături de soțul său, de asemenea, confirmat cu Covid-19, la Spitalul Victor Babeș din București.

Ministrul Tataru face ancheta personal

Sediul DSP București din strada Avrig, unde își desfășura activitatea Carmen Pisică, a fost dezinfectat. La o prima numaratoare, aceasta a avut 34 de contacți direcți, angajați care au venit în continuare la muncă. Dintre aceștia, trei au anunțat că prezintă simptome specifice noului coronavirus. Grav este că șefa DSP București nu a vrut să urmeze recomandările medicului epidemiolog care a efectuat ancheta și a refuzat să izoleze angajații pentru că ar fi blocat activitatea instituției. Nelu Tătaru a declarat că nu a fost informat cu privire la acest caz și va face o vizită de urgență la DSP București.

Conform noii legi lege a carantinei și izolării, carantina fiecărei persoane suspectate sau infectată cu Covid-19 va fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică. Ordinul DSP poate fi atacat in instanță în termen de 48 de ore. În cazul angajatei depistată pozitiv cu Covid-19, DSP refuză șă-și exercite atribuțiile conform legii.

Cine e Dr. Oana Nicolescu, sefa DSP Bucuresti

La inceputul luinii mai 2020, șefa DSP Bucureşti de atunci, Dr. Laura Acatrinei, a fost schimbată din funcţie, printr-un ordin semnat de Prof. Dr. Horaţiu Moldovan. În locul ei a fost pusă Dr. Oana Nicolescu, şefa Organizaţiei Liberale Sector 2 şi fina Ministrului Educaţiei, Monica Anisie.

Asadar, un expert în domeniu - Dr. Acatrinei, epidemiolog recunoscut - este schimbat din fruntea DSP taman când activitatea instituţiei era esenţială în gestionarea crizei legate de Covid. Inlocuitoarea ei, acuala sefa a DSP Bucuresti - Dr. Oana Nicolescu - înainte să preia aceasta funcţie importanta se ocupa de medicina şcolară dar şi de medicina de familie.

Un epidemiolog are un rol esenţial în gestionarea unei epidemii precum cea prin care trece România acum. El are o pregătire complexă, ştie cum să urmărească efectele bolilor asupra populaţiei, şi implicit ştie cu ce soluţii să vină: propune măsuri de prevenţie, de limitare a efectelor nefaste ale bolii, în acest caz Covid 19, asupra stării noastre de sănătate. Epidemiologii sunt specialişti foarte puţini în România. Sunt 460 de medici epidemiologi şi infecţionişti la un loc, inegal repartizaţi pe teritoriul ţării.

loading...
PUTETI CITI SI...